Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Bredbånd og internet er ikke det samme

sponsorerede artikler
Tirsdag 22. februar 2022 kl. 06:00

Bredbånd og internet er ikke det samme
Arkivbillede


Bredbånd og internet er ikke det samme

Når vi snakker bredbånd, kan der hurtigt opstå forvirring omkring, hvad der er internet. Vores enheder kan jo også tilslutte sig Wi-Fi og 5G. I denne artikel forsøger vi at forklare, hvad bredbånd er, og hvilket forhold bredbånd har til internet.

Kort fortalt erbredbånd et synonym for internet, men det betyder ikke, at bredbånd er lig med internet. Bredbånd referer til det signal, som sendes via båndbredden på kablerne i jorden. Bredden afgør, hvor meget data der kan sendes og modtages på samme tid. Således er bredbånd på mange måder ”internet”, men internet er omvendt ikke bredbånd. Internet er det netværk, som forbinder computere, hvor der modtages og sendes data.

Bredbånd COAX-kabler og bredbåndstest
Det er langt fra alle, der ved, hvordan bredbånd fungerer, så her vil vi kort komme ind på det. Når man taler om bredbånd, vil snakken falde på COAX-kabler. Dette er de kabler, som bruges af mange bredbåndsudbydere. Det er en teknologi, som er hurtig og stabil og sikrer en effektiv internetforbindelse, uden at der tabes en masse data på vej ud til forbrugeren.

Et COAX-kabel kan opnå en forbindelse på op til 1000 Mbit/s.
De fleste bredbåndsudbydere tilbyder muligheden for, at du kan teste din internethastighed med en bredbåndsmåler eller bredbåndstest. Disse analyserer din bredbåndshastighed på få sekunder, heriblandt upload- og downloadhastigheden og dine jitter og ping. Ping måles i millisekunder og viser hastigheden på din bredbåndsforbindelses reaktioner. Jitter er den digitale støj på din forbindelse. Har du en høj jitter, er der en langsommere forbindelse end normalt.

Når du laver en bredbåndstest, bør du tilslutte din computer direkte til din router med et kabel. Derudover kan du slukke for Wi-Fi på begge enheder, når du laver testen. Du kan også lukke alle programmer på din computer, inklusiv antivirus og firewalls. På denne måde opnår du den mest optimale bredbåndstest. Matcher din forbindelse ikke dine behov, kan du altid undersøge de forskellige udbyderes bredbåndstilbud og vælge det bedste bredbånd.

Bredbånd og Wi-Fi
Du kan få internet på din computer via bredbånd, fibernet eller Wi-Fi. Fibernet fungerer ligesom bredbånd, men indeholder en anden form for kabler, der sender og modtager internetsignalet. Wi-Fi er betegnelsen for den trådløse forbindelse, som du får, når du har en router, der er forbundet til din bredbånds- eller fibernetforbindelse.

Man kan også få mobilt bredbånd, hvor din trådløse router kører på batterier. Denne kan du tage med dig overalt, da der et SIM-kort i routeren, der forbinder den til det mobile netværk.

Billigt bredbånd til alle: Køb bredbånd, der matcher dine behov
Flere udbydere er gået sammen om at skabe den bedste kundeservice for forbrugeren. Dette betyder også, at de kan tilbyde dig billigt bredbånd med lynhurtig hastighed. De fleste danskere har i dag mulighed for at koble sig på en bredbåndsforbindelse, da regeringen i 2020 indførte et mål om, at alle virksomheder og husstande skulle have muligheden for at få en forbindelse på minimum 100 Mbit/s.

Når du vælger et bredbåndsabonnement i dag, kan du for få penge få en perfekt hastighed på billigste bredbånd. Er du i tvivl om, hvilke bredbåndstilbud du skal slå til ved, kan du altid tage en test på din nuværende internetforbindelse og sammenligne hastighed og bredbåndspriser.

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld