Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Forskningens Døgn: Professor skal holde samme foredrag om fedme og diabetes 12 gange i træk

Aalborg
Onsdag 10. april 2024 kl. 12:00

Forskningens Døgn: Professor skal holde samme foredrag om fedme og diabetes 12 gange i træk
Professor Jens Høiriis Nielsen


Det er en travl foredragsholder, der snart holder foredrag hos Dansk Hjælpeforening i Aalborg. Under Forskningens Døgn er professor Jens Høiriis Nielsens foredrag om fedme og livsstil et af de allermest populære i Bestil en forsker-ordningen.

Professor på Københavns Universitet, Jens Høiriis Nielsen, står foran en af sit livs travleste uger.
Blandt alle de foredrag, der holdes under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn i uge 17, er Jens Høiriis Nielsens et af de mest populære: Ikke mindre end 12 gange på fem dage går han på talerpodiet for at holde samme ekspertforedrag med titlen: Fedme og diabetes: Blot et spørgsmål om livsstil?

"Jeg er glad for at være med til at udrede de misforståelser, der er forbundet med fedme. Mange tror fejlagtigt, at man selv er skyld i overvægt. Men det er langt mere nuanceret. Både arv og miljø spiller en vigtig rolle, og det starter allerede under fosterudviklingen og i den tidlige barndom," siger Jens Høiriis Nielsen, der er professor på Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet.

Professoren tror, at den store interesse for hans foredrag ikke mindst skyldes de nye revolutionerende slankemidler, der er kommet på markedet:
" Vores ideal er at være slank, selvom man ikke nødvendigvis bliver syg af at være overvægtig."

Alle kan bestille
Professorens foredrag hos Dansk Hjælpeforening foregår torsdag d. 24. april, og alle er velkomne. Allerede samme aften holder han samme foredrag i Farmakonomforeningens kreds Nordjylland, også i Aalborg.
På sin 'tour de forsk' gennem Danmark besøger Jens Høiriis Nielsen også Odense, Silkeborg, Ballerup, Vejen, Vejle, Vojens, Gråsten og Glostrup. Der er også lige plads til et online-foredrag for en skole i Nibe indimellem.

Alle danskere har hvert år muligheden for at bestille et gratis foredrag til afholdelse under Forskningens Døgn, og Jens Høiriis Nielsen har været med helt fra starten. Han synes, det er både sjovt og meget motiverende at opleve folks interesse for forskningen og den diskussion, der som oftest følger med.

Det er primært skoler og foreninger, der har bestilt Jens Høiriis Nielsens foredrag. I alt 295 forskere stiller sig, ligesom Jens Høiriis Nielsen, gratis til rådighed med deres ekspertise under Bestil en forsker-ordningen over hele Danmark. Forskerne kommer primært fra et af Danmarks universiteter.
Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag Forskningens Døgn.

· Forskningens Døgn og foredragene afvikles fra 19. april til 26. april med cirka 700 gratis begivenheder og foredrag i hele landet og mere end 50.000 besøgende.
· Formålet med Forskningens Døgn er at øge danskernes forståelse for forskning og for forskningens betydning for vores hverdag og det danske samfund.
· Se mere på https://forsk.dk


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Fra Aalestrup, til Aruba i Caribien og nu på Engvej i Aalborg: 40 år i førerhuset - Aalborg

- Danskerne holder i kø for milliarder - men mindst i Nordjylland - Aalborg

- Onsdagens strømpris - Aalborg

- 3.000 krammebamser på vej til indlagte børn i Aalborg - Aalborg

- Her får du mest energirenovering for pengene - Aalborg topper listen - Aalborg

- Barnevognsmarch 2024 i Aalborg: Gå for verdens mødre i fem danske byer - Aalborg

- Tide Bus Danmark og Spirii åbner lynladenetværk til den tunge transport i Aalborg - Aalborg

- Officiel Strokedag: Ved du hvordan du genkender og reagerer på strokesymptomer? - Aalborg

- Fuld mand anholdt i Jomfru Ane Gade - Aalborg

- Stroke er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark: Strokedag i dag - Aalborg

- Forsøg i Aalborg Kommune: Nu skal børn ikke betale gebyrer på biblioteket - Aalborg

- To unge kvinder i besiddelse af kokain - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld