Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Fra centrum til landdistrikt: Borgerservicehjørner skaber lokal glæde i Aalborg Kommune

Aalborg
Onsdag 10. april 2024 kl. 13:00

Fra centrum til landdistrikt: Borgerservicehjørner skaber lokal glæde i Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune


Mere ro, længere åbningstider og flere parkeringspladser er nogle af tilbagemeldingerne fra generelt tilfredse borgere, efter at Aalborg Kommune sidste år åbnede fem nye borgerservicehjørner på lokalbibliotekerne i kommunens landdistrikt.

For godt et år siden begyndte Aalborg Kommune at tilbyde borgerservice i Nibe, Svenstrup Storvorde, Hals og Vodskov. Målet var en bedre, mere tidsbesparende og lokal service til de mange borgere i Aalborgs landdistrikt. Efter godt et år på de lokale biblioteker og over 5100 betjeninger ved lokale skranke, er det en positiv evaluering af de nye tilbud:

"Jeg er glad for, at så mange har benyttet de lokale borgerservicehjørner på lokalbibliotekerne. Aalborg er en geografisk stor kommune, så vi håbede også på, at den her decentralisering ville være en god hjælp i hverdagen for borgerne i vores skønne landdistrikt. Og nu viser evalueringen, at det ikke kun er tilgængeligheden folk er glade for, men også god betjening og lokal tryghed. Og så er det en god sidegevinst, at både biblioteksmedarbejdere og borgerservicemedarbejder er glade for samarbejdet lokalt", siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed Kultur i Aalborg Kommune

Aalborg Kommune har lavet en evaluering, hvor der både er lavet interviews med enkelte borgere samt bredere brugerundersøgelser for at blive klogere på det nye tilbud og billedet er det samme både i interviews og brugerundersøgelsen. Borgerne er glade for, at de ikke skal helt ind til centrum af Aalborg for at få hjælp, og de nævner også andre fordele:

"Vi er glade for den gode modtagelse, og vi har igennem brugerundersøgelsen fået en fin indsigt i hvordan vores nye tilbud er blevet taget imod. Generelt er folk glade for den venlige betjening på lokalbibliotekerne. Men de hæfter sig også ved specifikke ting. Borgerne sætter blandt andet tyk streg under at parkeringsmulighederne er bedre ude lokalt og gør det lidt mindre besværligt logistisk. Og så får vi også fine tilbagemeldinger på at vi har mere "kundevenlige" åbningstider lokalt. Især børnefamilierne er glade for, at vi har åbent indtil klokken 18, så de kan nå det efter arbejde. Den ældre målgruppe bemærker også at der er mere ro og tid til ekspeditionen", siger Dorthe Jespersgaard, kontorchef i Borgerservice i Aalborg Kommune.

Særligt debut-år er nu "normaliseret"

Det første år var præget af især skiftet fra NemID til MitID som udgjorde næsten halvdelen af ekspeditionerne. Det fik nogle borgere til at køre langt omkring i kommunen efter ledige tider, fordi de havde et akut behov, men det har ændret sig nu:

"Det ligger nu på et mere stabilt leje, fordi de fleste er ovre skiftet. Lige nu er vi på vej ind i passæsonen og her er det en kæmpe fordel igen for børnefamilier med de gode åbningstider lokalt. Og så er vores generelle oplevelse, at borgerne er rigtigt glade for, at vi er ude at tilbyde borgerservice i et trygt lokalmiljø med mere ro. Det har før været en barriere for nogle at skulle ind til midten af Aalborg, hvor der er lidt flere mennesker og mere tempo i den centrale Bborgerservice i Rantzausgade", siger Dorthe Jespersgaard.

Åbningstiderne er fortsat en dag om ugen på de fem lokalbiblioteker:

Hals: Mandag kl. 15.00-18.00
Storvorde: Mandag kl. 15.00-18.00
Nibe: Mandag kl. 13.00-18.00
Svenstrup: Torsdag kl. 15.00-18.00
Vodskov: Torsdag kl. 13.00-18.00

Du kan læse mere om tidsbestilling og mulighederne i Borgerservice her


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Torsdagens strømpris - Aalborg

- Laf alkohol, talte usammenhængende og havde et sløret blik - Aalborg

- Kristi Himmelfartsferien i Aalborg: En mosaik af kultur, historie og natur - Aalborg

- 18-årig anholdt to gange på få timer - for narkokørsel - Aalborg

- Tilmeldingen er åben: Aalborg inviterer til stor international konference om bæredygtige byer - Aalborg

- I dag vedtages det, men studerende kæmper fortsat imod ny SU-reform! - Aalborg

- Aalborg Kommune markerer via Aalborg Diversitetsuge i uge 20, at der skal være plads til alle - Aalborg

- Salg af restjord kan indgå i grundkapitalindskud - Aalborg

- Fra Aalestrup, til Aruba i Caribien og nu på Engvej i Aalborg: 40 år i førerhuset - Aalborg

- Danskerne holder i kø for milliarder - men mindst i Nordjylland - Aalborg

- 3.000 krammebamser på vej til indlagte børn i Aalborg - Aalborg

- Her får du mest energirenovering for pengene - Aalborg topper listen - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld