Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

LOA melder klar til en ny sæson

Aalborg
Fredag 12. april 2024 kl. 09:00

LOA melder klar til en ny sæson
Foto: Opringning af LOA forud for sæsonstart 2024 (dronefoto: Esben Munk Sørensen)


Efter en vinter med intenst forberedelsesarbejde er det gode skib LOA af Aalborg så godt som klar til at tage hul på en ny sejladssæson. Det er netop blevet markeret med dels oprigning af skibets master, dels standerhejsning på LOA Værft i Nørresundby.

"Det har været nogle mere end almindeligt travle måneder, for vi har forud for den nye sæson blandt andet udskiftet alle sejl, ligesom LOA har fået nyt navigations- og kommunikationsudstyr. Det har i sagens natur krævet en hel del tilpasninger og ved siden af dette arbejde har de frivillige på værftet gennemført alt det arbejde, der sædvanligvis skal til, før LOA er sejlklar", fortæller projektkoordinator Leif Ervolder.

Som LOAs eneste lønnede medarbejder står han i spidsen for de mange frivillige, der flere gange om ugen mødes på skibets eget værft – og de frivillige, der sejler med LOA fra april til oktober.

"Som et eksempel på det enestående arbejde på værftet kan jeg nævne, at der på en i øvrigt ret stilfærdig torsdag i februar var næsten 50 frivillige på arbejde på værftet på samme tid. Det er vildt, at det i den grad er lykkedes at skabe et samvær omkring LOA og skibets værft, at vi uge efter uge vinteren igennem er i stand til at trække så stor en beredvillig – og kompetent – flok af behjertede mennesker til fra nær og fjern. Det er altså lige før det kan få selv en nordjyde til at bruge pænt store ord", siger Leif Ervolder. Og han fortsætter:

"I den periode LOA sejler, bliver der måske ikke tænkt på meget på det arbejde, der foregår på værftet og skibet forud for en sæson. Og det er ikke helt rimeligt, for uden den indsats, der bliver leveret uden for sejlsæsonen, ville der ikke være basis for at sejle."

Ifølge Leif Ervolder er 2024 et specielt år i den forstand, at LOA meget mod sædvane ikke deltager i den internationale kapsejlads The Tall Ships Races:

"Vi har ellers været trofast deltagere siden første sejladssæson, altså i sommeren 2009. Dette års fravær skyldes afstanden til værtshavne dybt inde i Østersøen, idet deltagelse desværre ville gå kraftigt ud over muligheden for at udbyde andre sejladser til hele vores store og aldersmæssigt efterhånden bredt sammensatte medlemsskare."

Det skorter dog ikke ligefrem på oplevelsesmuligheder de kommende måneder, hvor LOA blandt andet sejler til Bornholm for at være med i Folkemødet, er på togt med Rotarys internationale udvekslingsstudenter, deltager i kapsejladserne Fyn Rundt og Limfjorden Rundt, er på sommertogt i den svenske skærgård, tager del i Sæbys købstadsjubilæum og Aalborg Regatta – og ind imellem alt dette finder tid til ture med Støtteforeningen LOAs Venner og de særdeles populære familiesejladser.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Før var om natten - nu er det i stigende grad i de solrige eftermiddagstimer, det er billigst - Aalborg

- Aggressiv butikstyv anholdt - Aalborg

- Tirsdagens strømpris - Aalborg

- Endnu et kontaktbedrageri - denne gang i Vejgaard - Aalborg

- Efter udsolgt: When Saints Go Machine tilføjer ekstra datoer til kommende Danmarksturne - Aalborg

- Ny undersøgelse: Borgernes tillid til politiet er fortsat høj - Aalborg

- Sten fra haven skal skabe nyt liv i Limfjorden - Aalborg

- 2023 blev rekordår: Næsten 3000 nordjyder fik konstateret diabetes - Aalborg

- Store problemer med internet og telefoni fra Norlys i dag - Aalborg

- Sidste afsnit er rullet over skærmene - fik vi den episke slutning på Badehotellet? - Aalborg

- Fra Aalborg til Christiansborg - med pitstop i Hobro - Aalborg

- Aalborg-forsker deltog i Ph.d. Cup 2024, men en anden løb med sejren - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld