Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

14 nye sager i år: Flere virksomheder ignorerer kendelser fra ankenævn

Danmark
Lørdag 13. april 2024 kl. 11:00

14 nye sager i år: Flere virksomheder ignorerer kendelser fra ankenævn
Autoparts24 ApS


Hvert år behandler Ankenævn for biler en lang række sager, hvor forbrugere er endt i en konflikt med en virksomhed i bilbranchen. Men selvom sidstnævnte har pligt til at efterleve afgørelserne, så vælger flere at se stort på dem. Det viser en gennemgang af afgørelser, som Autoparts24 har foretaget.

Fælles for danske værksteder og bilforhandlere er, at deres møder med kunder i langt de fleste tilfælde ender som en positiv oplevelse for begge parter.

Men indimellem opstår der alligevel uenigheder, og når de ikke kan blive løst mellem parterne, ender sagerne i mange tilfælde hos Ankenævn for biler.

Ankenævnet blev oprettet i 2012 for at mægle mellem parterne i de sager, hvor de ikke selv kunne finde enighed, og i de tilfælde, det ikke lykkedes at finde enighed gennem mægling, havde Ankenævn for biler mulighed for at afsige en juridisk bindende kendelse i sagerne.

I de tilfælde hvor en virksomhed vælger se set stort på afgørelsen, ender virksomheden i det såkaldte 'Udhængsskab' på bilklage.dk, hvor det som navnet antyder handler om at gøre forbrugere opmærksomme på, at en virksomhed ikke har efterlevet en afgørelse.

Mange uenigheder om brugte biler

Og alene i år er det sket 14 gange, viser en gennemgang, som Autoparts24 har foretaget.

Og selvom langt de fleste sager handler om uoverensstemmelser i forbindelse med køb og salg af brugte biler, så optræder et selskab som Tesla også på listen, fordi de ikke har efterlevet en kendelse i forbindelse med salg af en ny bil.

Sagerne bliver fjernet fra Udhængsskabet efter 12 måneder, og dermed kan der godt være flere sager i spil, end dem der fremgår af oversigten.

Da kendelserne er juridiske, kan forbrugeren også bruge den til at føre en retssag mod virksomheden, og i de tilfælde bliver en sag ligeledes fjernet fra Udhængsskabet.

Og netop det, at en kendelse afsagt af nævnet kan bruges til at føre en sag mod virksomheden, er et udtryk for, at Ankenævn for biler er en vigtig instans, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24.

- Selvom det selvfølgelig som udgangspunkt handler om at beskytte forbrugeren, så handler det mindst ligeså meget om at beskytte alle de redelige og ærlige virksomheder, der risikerer at blive sat i bås med de mere tvivlsomme aktører, og derfor er mener jeg, at nævnet spiller en vigtig rolle, siger han.

Virksomheder med flere sager i nævnet

En gennemgang af de aktuelle sager viser desuden, at flere virksomheder indenfor de sidste 12 måneder har fået flere kendelser mod sig.

Helt konkret optræder fire virksomheder med to sager, mens to virksomheder har tre afgørelser mod sig det seneste år, som de ikke har efterlevet, og som de derfor optræder i Udhængsskabet med.

Og det er både skuffende og med til at understrege vigtigheden af nævnets arbejde, lyder det fra Troels Meier.

- Det er desværre et tydeligt bevis på, at der findes virksomheder indenfor bilbranchen, der har svært ved at leve op til de helt almindelige aftaler om god virksomhedsførelse, som langt de fleste i branchen efterlever.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Rekordmange hjortepåkørsler kan skyldes større opmærksomhed - Danmark

- Ny undersøgelse: Markant flere kræftpatienter frem mod 2050 - Danmark

- Stadigt flere kører mountainbike - sådan undgår du skader - Danmark

- Trods politisk målsætning om fald: Der er stadig 43.000 unge uden job og uddannelse - Danmark

- Tørkeindekset er på vej op: Populært haveredskab bag skader for millionbeløb - Danmark

- Husk det nu: Efterlad aldrig din hund i en varm bil - Danmark

- Mere forskning som Steffens i Gødstrup - Danmark

- Danskerne indhenter flere lånetilbud end sidste år - Danmark

- Nyt udspil: Sådan vil kommunerne forebygge sygdom blandt danskerne - Danmark

- TV 2 vil engagere danskerne til et afgørende valg i krigstid - Danmark

- Danskerne bruger flittigt sundhed.dk og MinSundhed-appen - Danmark

- FødevareDanmark efterlyser nye regler efter Strib-sag - Danmark

Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld