Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Sidste år strømmede gæsterne til - 8. juni gentager de succesen

Aalborg
Tirsdag 30. april 2024 kl. 15:00

Sidste år strømmede gæsterne til - 8. juni gentager de succesen

Gæsterne strømmede til, da Aalborgs rigdom af kulturer sidste år inviterede til sommerfest i Kildeparken. Lørdag den 8. juni gentager de succesen - med ekstra blus på formidling og aktiviteter i standene.

De etniske foreninger og Integrationsrådet i Aalborg Kommune gentager succesen med at invitere alle til Verdensfestival i Kildeparken.

I år med et ekstra boost af formidling om alt det, du ikke vidste om de omkring 25 spændende lande, der er repræsenteret med hver sin stand.

25 lande, som du kan blive meget klogere på - og måske få lokale rejsetips til - ved at tage en rundrejse i Kildeparken lørdag 8. juni, mellem kl. 11 og kl. 17.

Det stærke i mangfoldighed

Rådmand Nuuradiin S. Hussein kommer også i år og åbner festivalen. Han er stolt af at være politiker i en kommune, hvor så mange frivillige kræfter - fra 25 forskellige lande - byder ind i et fælles projekt.

"Når vi kigger ud i verden, er der desværre mange tegn på polarisering mellem befolkningsgrupper. Derfor er det vigtigt, at vi som en stor kommune kan vise en anden vej, hvor vi går sammen, på tværs af nationaliteter - om at bygge en stor festival, der handler om at fejre det stærke i mangfoldighed."

Han ser Verdensfestivalen som et projekt, der kan bidrage med håb og inspiration.

"Vores tid kalder på meget mere dialog mellem mennesker. Både på det nære plan, mellem naboer i et lokalområde - og på samfundsplan. Verdensfestivalen tilbyder en ramme, hvor vi alle sammen kan bidrage til at mindske afstanden mellem mennesker, ved at gå på opdagelse hos hinanden."

Stor opbakning fra borgerne

Formanden for Integrationsrådet i Aalborg Kommune, Anna Lynge, glæder sig stadig over den store opbakning til Verdensfestivalen sidste år. For Integrationsrådet var det en bekræftelse på, at Aalborg Kommunes borgere støtter ideen bag festivalen.

"Det var en fantastisk dag, som gav masser af motivation til at arbejde videre med at skabe en inkluderende kommune, hvor der er godt at bo for alle," siger Anna Lynge.

Det er en glæde for hende at være en del af det store samarbejde, der ligger bag Verdensfestivalen. Med workshops og arbejdsgrupper, hvor frivillige fra de mange foreninger og grupper plus medlemmer fra Integrationsrådet mødes for at udvikle næste festival,

"Hele processen omkring festivalen er værdifuld for os i Integrationsrådet. Vi får vigtige erfaringer med samskabelse mellem mange kulturer og nationaliteter - erfaringer, vi gerne vil dele med andre kommuner," siger Anna Lynge.

En verden af nysgerrighed

Festivalen har i år undertitlen 'En verden af nysgerrighed'. Den ekstra titel signalerer, at standene vil gå all in for at vække gæsternes nysgerrighed, med kreativ formidling om deres lande.

F.eks. i form af overraskende fakta, sjove quizzer, sproglege og andre aktiviteter, også for børn. Plus lækre smagsprøver på traditionelle retter, modeopvisning, sang og dans.

Der bliver mulighed for at fylde alle sanser og komme hjem med ny viden og måske lyst til at vide endnu mere - om de andre - der også bor i din by.

Fakta om Verdensfestivalen
Integrationsrådet i Aalborg Kommune og Aalborgs etniske foreninger har søgt og fået økonomisk støtte til et projekt med en årlig Verdensfestival, tre år i træk. Projektet omfatter også workshops og arbejdsgrupper, baseret på samskabelse.

Støtten er givet af Oak Foundation Denmark.

Festival nr. to holdes 8. juni i år, i Kildeparken i Aalborg.

Selve ideen til festivalen er udviklet af to stærke kvindeforeninger i Aalborg Kommune: SAWA og Kvinder i Vækst.

De overordnede formål med projektet er at

• Fremme mellemfolkelig forståelse og tolerance i Aalborg kommune
• Fremme åbenhed og dialog om det svære og det stærke i at leve med to kulturer
• Fremme åbenhed og dialog om at være borgere i et (lokal)samfund med mange kulturer

Projektet koordineres af Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Følg programmet til Verdensfestivalen på Facebook: VERDENSFESTIVAL 2024


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- UNMACK drager på soloturne i efteråret 2024 og lægger vejen forbi Aalborg - Aalborg

- Politiet melder klar til karneval - Aalborg

- Frygt ej: Disse dagligvarebutikker har åbent i pinsedagene - Aalborg

- Trafikken i Aalborg under årets karnevalsparade - Aalborg

- SF: Vi giver de nordjyske museer flere penge for formidling til børn og unge - Aalborg

- Pinsetrafikken kulminerer i eftermiddag - Aalborg

- To nye Himmerland-projekter syd for Aalborg - det ene i Godthåb - Aalborg

- Kender du Else, Birthe og Kirsten? - Aalborg

- Popstjerneskuddet DAYYANI gæster Aalborg - Aalborg

- Dårligt nyt for nordjyske pendlere - Aalborg

- Ny rapport afslører skræmmende nyt om børns skærmvaner - hvordan ser det ud for dine børn? - Aalborg

- Bar i Aalborg får kritik for opfordring til druk - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld