Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Dyrenes Beskyttelse: Hvalpe hører ikke til i et yogastudie

Danmark
Onsdag 15. maj 2024 kl. 06:00

Dyrenes Beskyttelse: Hvalpe hører ikke til i et yogastudie
Foto: Dyrenes Beskyttelse


Dyrenes Beskyttelse advarer imod trend med yoga kombineret med hvalpe. Det kan være skadeligt for hvalpene og er ikke en ansvarlig måde at omgås dyrene på.

Yoga med hundehvalpe er ikke så sødt og sjovt, som det måske kan lyde. Dyrenes Beskyttelse er bekymrede for fænomenet, da skrøbelige hvalpe ikke hører hjemme i et yogastudie.

- Hvalpeyoga kan føre til stress og overstimulering hos hvalpene. Når de placeres i et miljø, hvor de bliver påvirket af mange ukendte lyde, bevægelser og lugte, udsætter vi dem for unødvendig stress og overstimulering, og det er ikke på deres præmisser, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hvalpeyoga, eller doga, fungerer typisk sådan, at der undervises i yoga i en halv time efterfulgt af en halv times leg og kæl med hvalpene. Doga tilbydes stadig kun få steder herhjemme, men Dyrenes Beskyttelse ønsker at stoppe det, før det bliver populært.

- Vi ved, at når noget bliver rigtig kommercielt, så risikerer vi, at dyrene bliver et redskab og i mindre grad opfattet som levende, sansende væsener af udbyderne. Det er fint, at folk gerne vil dyrke yoga, men det skal ikke gå ud over dyrene, siger Jens Jokumsen.

Allerede forbudt i Italien
Trenden er opstået i USA og har over de seneste år bredt sig rundt omkring i Europa. Den har fra starten været omdiskuteret, og Italien har nu som det første land forbudt trenden. Det har det italienske sundhedsministerium meldt ud ifølge The Guardian.

Fremover må annoncører af hundeyoga kun bruge voksne hunde. Det sker, efter, ministeriet er blevet gjort opmærksom på, at nogle yogaorganisationer har kontaktet hundeavlere og bedt om at låne deres hvalpe til yoga, indtil de bliver voksne.

- Det er udbud og efterspørgsel, og så snart der er penge i noget, så produceres der også efter det. Men varen, der efterspørges i dette tilfælde, er levende dyr. Vi frygter, at der i værste fald avles hvalpe med henblik på at bruge dem til yoga, men hvad så, når de bliver teenagehunde og ikke længere kan bruges til yoga? Vi frygter derfor også, at de hunde ender med at stå uden hjem, siger Jens Jokumsen.

Dyrenes Beskyttelse fraråder på det kraftigste, at hvalpe og killinger bruges i kommercielle aktiviteter, som i et yogastudie, da de netop er i den periode af deres liv, hvor de er mest følsomme over for sanseindtryk.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Ny undersøgelse: Markant flere kræftpatienter frem mod 2050 - Danmark

- Stadigt flere kører mountainbike - sådan undgår du skader - Danmark

- Trods politisk målsætning om fald: Der er stadig 43.000 unge uden job og uddannelse - Danmark

- Tørkeindekset er på vej op: Populært haveredskab bag skader for millionbeløb - Danmark

- Husk det nu: Efterlad aldrig din hund i en varm bil - Danmark

- Mere forskning som Steffens i Gødstrup - Danmark

- Danskerne indhenter flere lånetilbud end sidste år - Danmark

- Nyt udspil: Sådan vil kommunerne forebygge sygdom blandt danskerne - Danmark

- TV 2 vil engagere danskerne til et afgørende valg i krigstid - Danmark

- Danskerne bruger flittigt sundhed.dk og MinSundhed-appen - Danmark

- FødevareDanmark efterlyser nye regler efter Strib-sag - Danmark

- Politisk skoleaftale misser udfordrede elever på halvdelen af folkeskolerne - Danmark

Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld