Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Region Nordjylland styrker fertilitetsbehandling: 3 forsøg mere til barnløse

Aalborg
Onsdag 15. maj 2024 kl. 09:00

Region Nordjylland styrker fertilitetsbehandling: 3 forsøg mere til barnløse

Region Nordjylland styrker fertilitetsbehandlingen. Fremover får barnløse tre ekstra graviditetsforsøg med reagensglasbehandling på regionens offentlige fertilitetsklinik. I dag tilbydes normalt kun tre forsøg. Det er et nationalt initiativ, og udvidelsen sker med penge fra Finansloven.

Hjælp til barnløse
Region Nordjylland styrker fertilitetsbehandlingen med ny finansiering. Det betyder, at kvinder og par kan få op til seks forsøg med reagensglasbehandling på offentlige fertilitetsklinikker. I dag tilbydes enlige og par op til tre forsøg.

Regionen har fået 4,5 millioner kroner til at løfte antallet af behandlinger i en aftale mellem Danske Regioner og regeringen.

- Jeg er meget glad for, at vi på den måde kan investere i de nordjyske familiers fremtid. Vi vil gerne være med til at sikre, at flere får de behandlinger, de ønsker, når de står over for fertilitetsudfordringer. Det handler om mennesker og deres drømme, og det her kommer til at hjælpe mange mennesker fremover, siger Lina Hundebøll Jespersen (V), formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland.

Kortest ventetid i Nordjylland
Region Nordjylland har i øjeblikket kort ventetid til fertilitetsbehandling.

For mange af de enlige og par, som henvender sig, betyder en kort ventetid rigtig meget. Derfor er udvalgsformanden også glad og stolt over, at nordjyderne kan få et godt og hurtigt forløb i Nordjylland.

- Vi sætter strøm til den her aftale hurtigt til glæde for nordjyderne. Vi bruger pengene på at forbedre behandlingen og sikre kapaciteten til at kunne tilbyde flere forsøg – og på at ansætte flere hænder, der kan løse opgaven, siger Lina Hundebøll Jespersen.

I Region Nordjylland er det offentlige fertilitetstilbud på Aalborg Universitetshospital.

Fertilitetsklinikken forventer at øge antallet af reagensglasbehandlinger markant med det nye tilbud. Sidste år blev der gennemført 456 behandlinger. Tallet forventes at stige med yderligere 220 behandlinger årligt.

Ud over øget behandlingskapacitet vil der være investeringer i personale og udstyr. Der vil blive skruet op for ansættelsen af speciallæger, bioanalytikere, sygeplejersker og sekretærer for at imødekomme det stigende behov.

Tilbuddet om op til seks forsøg gælder for enlige og par, som fra 1. januar 2024 eller senere er i et fertilitetsbehandlingsforløb.

Udover flere behandlingsforsøg så har regeringen også afsat penge til at de offentlige fertilitetsklinikker skal hjælpe danskere, der har brug for hjælp til at få endnu et barn – det vil sige, at man kan få gratis fertilitetsbehandling til barn nummer to. Det tiltag er også undervejs i Region Nordjylland, men de endelige rammer for tilbuddet ligger ikke klar endnu.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Indbrud påBeatesmindevej - Aalborg

- Tredje og sidste gang iklædt sæsonens håndsrækningsdragt - Aalborg

- Turist i Aalborg måtte vejledes om danske droneregler - Aalborg

- Stoppesteder til nordjyske expresbusser bliver opgraderet - Aalborg

- Aalborg Universitet: Forsvarets maskuline kultur gør både mænd og kvinder til tabere - Aalborg

- Har du et barn, som kan lide science og spændende eksperimenter? Få en flyvende sommerferie i LIFE Sommer Lab - Aalborg

- PwC i Aalborg flytter til nye lokaler - Aalborg

- Tour de Flere Cykelstier - Skørping-Hellum 26. maj - Aalborg

- Sofari-værter viser det gode griseliv: Besøg Danmarks første grisehyrde - Aalborg

- Energisektoren runder 100.000 ansatte - 4000+ i Aalborg - Aalborg

- Tor Ulrik Rasmussen og Marcus Bjørn klar til ny sæson med Aalborg Pirates - Aalborg

- Stinne og Martinus Sørensens Fond uddeler igen personlige legater - ansøg nu - Aalborg

Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld