Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Kommunalt tilbud kan reducere angst og depression!

Rebild
Fredag 24. juni 2016 kl. 11:12

Kommunalt tilbud kan reducere angst og depression!

.
En ny evalueringsrapport fra Sundhedsstyrelsen dokumenterer, at Rebild Kommunes borgertilbud ”LÆR AT TACKLE angst og depression” har positiv, signifikant effekt på deltagernes angst og depression. Kursets undervisere er borgere, der selv har erfaringer med angst og depression.

Depression og angstsygdomme er meget hyppige årsager til forringet livskvalitet og uarbejdsdygtighed og forårsager betydelige udgifter som for eksempel produktionstab og sociale ydelser. Angst er tilmed den lidelse der ifølge sundhedsstyrelsen medfører flest førtidspensioner. ”LÆR AT TACKLE angst og depression” er et mestringskursus, som Rebild Kommune udbyder til borgere, der har brug for hjælp til at håndtere symptomer og problemer som følge af angst og/eller depression.
Sundhedsstyrelsens nye evalueringsrapport viser, at kurset har statistisk signifikant positiv effekt på deltagernes symptomer på angst, symptomer på depression, tro på egne evner til at kunne håndtere og kontrollere symptomer på angst og depression samt tro på egne evner til at kunne få følelsesmæssig og praktisk støtte hos omgivelserne.

Evalueringsrapporten konkluderer også, at kurset er et ”værdifuldt supplement til behandlingen af mennesker med angst og depression”. Evalueringen er udført af EPOS, Aarhus Universitetshospital & Aarhus Universitet.

45 danske kommuner inklusiv Rebild udbyder ”LÆR AT TACKLE angst og depression”, der er forbundet med små udgifter og store gevinster, både for kommuner og borgere. Kurset er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Stanford Universitet i Californien og National Health Service i England. Udviklingen af kurset er finansieret af satspuljemidler fra Sundhedsstyrelsen.

Nyt hold til efteråret
Næste kursus i ”LÆR AT TACKLE angst og depression” i Rebild Kommunes regi, begynder onsdag d. 26. oktober 2016 kl. 18.00 – 20.30 med informationsmøde tirsdag d. 11. oktober 2016 kl. 17.00 - 18.00. Kurset forløber over syv uger med 2½ times undervisning en gang om ugen.
Undervisningen og infomøde finder sted på Business Park Nord i Støvring.


© Copyright 2020 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

- Popkorn til Rebild Taekwondo Klub - Rebild