Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

”Landsbyklyngen” Hammer Bakker vil styrke samarbejdet

Aalborg
Fredag 9. december 2016 kl. 06:55

”Landsbyklyngen” Hammer Bakker vil styrke samarbejdet

.
De seks samråd rundt om Hammer Bakker jubler over at få del i midler fra udviklingskampagnen ”Landsbyklynger”. Målet er at styrke byernes samarbejde om fælles interesser, udfordringer og projekter. De første idéer er allerede ved at spire.

Aalborg Kommune og samrådene har i fællesskab søgt og fået bevilliget midler fra udviklingskampagnen ”Landsbyklynger”, som er etableret af Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og DGI. Landsbyklyngen Hammer Bakker er dermed med helt fra start som en af de første af de op til 25 landsbyklynger, som vil blive etableret rundt omkring i landet den kommende tid.

- Vi er rigtigt glade for, at vi får den her mulighed. Ideen med projekt Landsbyklynger er, at vi skal se udvikling i en større sammenhæng end kun en enkelt by. Vi skal se på, hvordan vi kan bruge hinanden på tværs af byerne i Hammer Bakker. Om der er opgaver og projekter vi løfter bedre i flok. Og om der er emner og interesser, hvor et helt område kan tale med en stærkere stemme end bare en enkelt by eller en enkelt forening, forklarer Lisbeth Machholm, landdistriktskonsulent i Aalborg Kommune.

Flere spændende idéer
De seks samråd som er med i landsbyklyngen er Grindsted-Uggerhalne, Sulsted, Tylstrup, Langholt, Vestbjerg og Vodskov. Samarbejde er slet ikke uvant for de 6 samråd, som allerede i længere tid har arbejdet sammen i Projekt Hammer Bakker. Med landsbyklynger skal samarbejdet ikke bare styrkes, men også bredes ud til flere.

- Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, og håber vi kan få lavet noget til gavn for alle i området. I Sulsted Samråd har vi allerede flere ideer, bl.a. kunne vi tænke os at arbejde for en handicap venlig sti, så rollatorbrugere, kørestolsbrugere og dårligt gående, kan få mulighed for at nyde en tur i Hammer Bakker. Det er dog vigtigt, vi får mange flere ideer på bordet, inden vi lægger os fast på noget. Derfor vil der i det nye år blive inviteret til møder for alle interesserede, forklarer formand for Sulsted Samråd Frederik Frederiksen.

Netværk på landsplan

Projekt Landsbyklynger vil køre i halvandet år, og der følger penge med til at ansætte en koordinator til at hjælpe med at sætte samarbejdet på skinner. Ud over arbejdet i Landsbyklyngen Hammer Bakker, vil der være netværk og erfaringsudveksling med de øvrige landsbyklynger rundt om i landet. Inde på hjemmesiden www.landsbyklynger.dk kan man møde fire pilotprojekter, hvor nogle af de konkrete målsætninger blandt andet har været fælles markedsføring, større samarbejde mellem byernes samråd foreningsliv.

- Jeg er rigtig glad for, at vi får en landsbyklynge i Aalborg Kommune. Vi har et stort landdistrikt i kommunen, og har i mange år arbejdet målrettet med at skabe udvikling i alle egne af kommunen. Vi er selvfølgelig altid interesserede i at deltage i projekter, som kan give os ny inspiration. Og der er ingen tvivl om, at vi også vil kunne lære af det her projekt. Jeg glæder mig meget til at se, hvilke resultater byerne i Landsbyklyngen kan nå i fællesskab, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

- Fylder onkel Bjarne rundt eller skal din trofaste medarbejder Ib hyldes for sit jubilæum? - Aalborg

- Uanset vind og vejr så står aalborgensiske børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND - Aalborg