Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Weekendvin til hverdags pris

Spansk sejr i denne uges test
Onsdag 15. februar 2017 kl. 06:10

Weekendvin til hverdags pris

.
Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

En vin fra Alicante vandt denne uges test hos FinansBureauet. Volver Tarima 2015 hedder den, og præsenteres af forhandleren Andrup Vin som en hverdagsvin. Og prisen på 59 kr. signalerer da måske også mere hverdagsvin end weekendvin, men det gør smagen ikke. For vinen byder på rigtig fin value for money og blev en ganske overbevisende vinder af testen. En fyldig sag med pompøs næse med noter af kirsebærlikør og ny lædersofa og tæt og rustik mund med let sødmefuldt præg og krydrede noter af estragon og peber tilsat lidt lakrids, peber og vanilje. Selvsagt ikke den største vin i verden, men til prisen er den uden tvivl et fantastisk køb.

Testvinder
Volver Tarima 2015
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 59 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine:

Collevento 921 Rosé
******
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 85 kr. ved 6 stk
Kommentar: Super charmerende Spumante Rosé holdt i befriende tør stil som lader de vinøse noter træde frem i forreste række. Røde bær i næsen, sprød mund med delikate herbale undertoner med let røgpræg og en snert af mineralitet i eftersmagen. Fantastisk lækker sag.

Villa Mattielli Pinot Grigio 2015
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 69 kr. ved 6 stk
Kommentar: Fin Pinot Grigio med krydret næse med noter af estragon og timian og supersprød mund med noter af hyld, mango, citrus og hvid peber i skøn forening og med en snert af mineralitet i eftersmagen.

Antonutti Poppóne Rosso 2014
******
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 149 kr. ved 6 stk
Kommentar: Superlækker norditaliener, lavet på basis af tørrede Merlot og Pignolo druer, som byder på støvet næse med strejf af reneklode og elegant og sødmefuld mund med diskret fadpræg og noter af hvid peber og rosiner i den lange intense eftersmag. Flot vin.

Toscaia 2015
*****
Forhandler: Meny
Pris: 100 kr. ved 2 stk
Kommentar: Sangiovese domineret italiener som byder på fin fylde og stor frugtintensitet. Tobaksrøg og læder i næsen og brombær og ribs i den opulente mund tilsat et skud vanilje og mokka. Godt køb til prisen.

Spier Pinotage 21 Gables 2012
******
Forhandler: Kvickly
Pris: 109 kr.
Kommentar: Der er mange fordomme omkring Pinotage – og med god grund. Men her er en ganske fortrinlig en af slagsen. En sydafrikansk charmør med sødmefuld kirsebærnæse med en snert af stald, fyldig mund med varm frugt og peberkrydrede undertoner og en pæn lang eftersmag med noter af engelsk lakrids, mokka og vanilje.

La Chablisienne Chablis La Pierrelèe 2014
*****
Forhandler: philipsonwine.com
Pris: 99,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Delikat Chablis i stringent og rank stil med noter af våd flint og hø i næsen og sprød mund med fint kontrolleret syre og noter af citrus og grønne æbler i munden. Klassisk Chablis når det er bedst.

Antonutti Pinot Grigio 2015
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: En skarp og præcis italiensk Pinot Grigio med mineralsk præg og tilpasse mængder krydrede noter og fedme til at akkompagnere vinens sprødhed og syre. Godt håndværk.

Les Alcusses 2013
*****
Forhandler: d-wine.dk
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Varm og fyldig spansk sag med indbydende næse med noter af tobak og enebær og opulent mund med lang finish og præg af lakrids, mørke frugter og peber. Godt køb til prisen.

Hayes Ranch Cabernet Sauvignon 2013
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 79,95 kr.
Kommentar: Flot californisk Cabernet Sauvignon pleaser fra Wente imperiet med sødlig næse med dominans af solbær og hindbær, krydret mund med noter af peber og oregano og lang eftersmag med noter af vanilje og tobaksrøg.

Torbreck Woodcutters Shiraz 2015
*****
Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten
Pris: 150 kr. ved 2 stk
Kommentar: Charmerende australsk Shiraz i blød pleaserstil med tæt krop og fin tyngde. Cedertræ og tobak i næsen, brombær, peber og kaffe i den opulente mund og pæn lang eftersmag med præg af vanilje. Et sikkert valg hvis der skal en klassisk australsk Shiraz på bordet.

Farnese Fantini Chardonnay 2015
******
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 59 kr. ved 6 stk
Kommentar: Lækker frisk italiensk Chardonnay med smør, sommerhø og hyldebærblade i næsen og livlig mund med frisk syre og noter af hyldebark, citrusblomster, fersken, vanilje og honningmelon. Super køb til prisen.

Mammoth Zinfandel Puglia 2015
*****
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 65 kr. ved 6 stk
Kommentar: Blød og besnærende italiensk Zinfandel (læs Primitivo) med let støvet næse med noter af bergamot og udpræget pleasermund med bløde tanniner og intensive solbær og ribs noter tilsat et strejf af vanilje og tobak i den lange eftersmag. Når måske ikke helt på højderne fra forrige årgang, men stadig masser af value for money.

Château La Tonnelle Haut-Médoc 2013
*****
Forhandler: philipsonwine.com
Pris: 59,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Fornuftig Bordeaux med støvet næse med noter af jord og cigarkasse og pæn blød mund med fin tanninstruktur, pænt fadpræg og noter af skovsvampe og ristede kaffebønner indhyllet i røgslør. Godt køb til prisen.


FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her


© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg