Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

110 nye boliger på vej i Nørresundby: Lokale vil hellere undvære

Nørresundby
Fredag 24. februar 2017 kl. 06:21

110 nye boliger på vej i Nørresundby: Lokale vil hellere undvære

.
1400 borgere i Nørresundby har meldt sig ind i protestgruppe på Facebook. De er utilfredse med planen om at opføre 110 almene boliger i byen.

Af TV2 Nord

Aalborg Kommune har fået midler til opførelsen af henved 450 nye almene boliger i kommunen og planlægger at placere dem fleresteder i Aalborgs opland.
Nibe, Gandrup, Vester Hassing og Nørresundby er udset til at blive en række boliger rigere, men i Nørresundby ville en gruppe borgere gerne have haft muligheden for at takke nej.
- Vi har i forvejen masser af almene boliger i Nørresundby og i særdeleshed i selve Nørre Uttrup, hvor kommunen har planlagt byggeprojekterne, forklarer Anette Valentin fra Nørresundby Samråd. Hun er en af de omkring 1400 borgere, der har organiseret sig i en protestgruppe på Facebook hvor de udtrykker deres utilfredshed med kommunens planer.
Fra starten af havde kommunen planlagt at 220 af  nye lejemål, kommunen har fået penge til, skulle ligge i Nørresundby, men efter massive protester har kommunen erkendt, at det nok var lige i overkanten:
- Vi var for hurtigt ude. Længere er den ikke. Men ud af de godt 26.000 almene boliger i Aalborg Kommune ligger under 6000 i Nørresundby, så vi mener godt bydelen kan klare 110 nye lækre lejemål, lyder det fra Hans Henrik Henriksen (Soc. dem.) , der er rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.
Anette Valentin anerkender da også, at 110 boliger i stedet for det dobbelte er bedre end ingenting,  men hun og protestgruppen ønsker de resterende byggerier fjernet også.
Borgerne ønsker i stedet, at man udstykker grunde til parcelhuse og bibeholder de grønne områder.
- Der er ikke udstykket en eneste byggegrund i de seneste 30 år, så der burde man starte. Vi har ikke det fjerneste imod dem, som måske kommer til at bo her, men vi mener bare man bør bygge mere ”for enhver smag”, lyder det fra Anette Valentin.
Og kommunen anerkender, at der ikke er udstykket byggegrunde i umindelige tider. Det skyldes blandt andet, at man ikke har arealerne til det og samtidig advarer rådmanden mod at tale almene boliger ”ned”.
- Folk omtaler almene boliger som noget skidt. Det er det ikke. Der er masser af gode, velfungerende og dejlige almene boliger og her får man altså muligheden for at få 110 helt nye, topmoderne boliger i sit lokalområde, som kan bebos af studerende, familier og enlige, lyder det fra Hans Henrik Henriksen.
Torsdag aften klokken 19 mødtes de utilfredse borgere med repræsentanter fra kommunen til et borgermøde, hvor parterne forsøger at række ud til hinanden. 

© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg