Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Vi kigger på fugle – hvorfor ik’? Hvorfor ik’?

Storvorde
Fredag 21. april 2017 kl. 06:40

Vi kigger på fugle – hvorfor ik’? Hvorfor ik’?
Hele familien kan være med til at kigge på fugle


.
Lille Vildmose er kendt for mange ting, men især det rige fugleliv gør mosen til noget ganske særligt. For at sætte fokus på de mange forskellige arter dedikerer Lille Vildmosecentret søndag den 30. april til ’Fuglenes Dag’. Der vil være aktiviteter både på Lille Vildmosecentret og i Lille Vildmoseområdet.

De 4 tårne i Lille Vildmose – mød en ornitolog
I mosen kan man opleve fugle, der kan sige ligesom når man puster i en tom ølflaske og fugle så store som en flyvende dør – jo, Lille Vildmose har det hele. Tofte Sø-tårnet, Brandvagtstårnet, Rovfugletårnet og Høstemarktårnet vil fra kl. 09.00-13.00 være bemandet med lokale caretakere, som vil fremvise og fortælle om mosens fugle. Alle er meget velkomne til at komme forbi og få en snak og måske er I heldige at få øje på nogle af de mange spændende fugle. ’Netop ved månedsskiftet april-maj byder Lille Vildmose på mange nyankommne trækgæster og ynglefugle, som gør det hele ekstra spændende’ fortæller biolog og naturvejleder på Lille Vildmosecentret, Jakob Konnerup. Det er en god ide at tage praktisk påklædning og solidt fodtøj på samt medbringe en kikkert. Der er ingen tilmelding til arrangementet og aktiviteterne i mosens fugletårne er gratis.

På Lille Vildmosecentret står det venlige personale klar til at guide jer ud til de forskellige tårne og udlevere kort over området. Arrangementer er arrangeret af Dansk Ornitologisk Forening og Lille Vildmosecentret.
Fuglesjov for hele familien på Lille Vildmosecentret

På Lille Vildmosecentret har vi også en masse spændende aktiviteter I kan deltage i fra kl. 10.30-12.00. Så kom og vær med til en sjov og lærerig dag med fokus på mosens rige fugleliv. Centrets naturformidler vil fortælle om de mange forskellige fugle som mosen gemmer på og samtidig vil der være små konkurrencer og aktiviteter i naturværkstedet eller i parken. Denne aktivitet er inkluderet i entréprisen til Lille Vildmosecentret.

Tril en tur med Tørvetoget og se vildsvinene få mad
Efter et par timer med sjov og ballade er det tid til lidt godt i maven. Frokosten kan I enten selv medbringe, men der er også mulighed for, at købe mad i den hyggelige Café Soldug. Bålet er også tændt i bålhytten, hvor I kan købe en pølse og riste over gløderne imens i nyder varmen. Vildsvinene bliver fodret kl. 11.15. og 14.15 og kl. kl. 13.00 og 14.00 triller mosens gamle tørvetog med glade gæster. Se Lille Vildmosecentrets hjemmeside for det fulde aktivitetsprogram samt priser og åbningstider.


© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg