Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Nordjyder er klar til hjemmebane i DM for Folke Race.

Aalborg
Tirsdag 2. maj 2017 kl. 12:38

Nordjyder er klar til hjemmebane i DM for Folke Race.
Kenneth Brian Sørensen


.
Af Åge Keseler Kirketerp

Lørdag d. 6. maj byder Motorsport Nordjylland (MNJ) velkommen til DM-startfeltet i Folke Race. MNJ har kørere med helt fremme i alle 5 DM-klasser, hvorfor der venter tætte point-dyster på motorsportsstadionet i Nysum.
- Arrangementet er 2. afdeling af DM-serien 2017 og afvikles som noget nyt på en lørdag, oplyser løbsleder Hans-Erik Sørensen. - DM-premieren er netop blevet kørt i Ikast, og her præsterede MNJ'erne en fornuftig generalprøve til motorløbet på hjemmebane.
I U-16 klassen hjemkørte Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ en flot sejr, og han blev i A-finalen fulgt op af klubkammeraterne: Magnus Smed og Lærke Cilleborg Madsen som firer og femmer.
- På hjemmebane plejer MNJ at være ekstra pænt repræsenteret på startlisten, supplerer vice-løbsleder Solveig Sørensen. – Der er normalt 40-50 MNJ'ere til start, og der bliver derfor scoret gode matchpoints på hjemmebane. I al beskedenhed har nordjyderne været DM-mestre for klubhold gennem de sidste 6 år.
I U-18 klassen scorede Markus Lau en fornuftig fjerdeplads i A-finalen.
- Man kan starte i Folke Race allerede som 14-årig, fortsætter Hans-Erik Sørensen. – De to U-klasser er derfor en god indfasning til de noget skrappere udfordringer: Ladies Cup, Klasse 1 (auktionspris 6.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris 9.000 kr.).
I pige-klassen: Ladies Cup viste den regerende danske mester: Kristine Cilleborg Madsen fra MNJ godt race i Ikast. Nordjyden scorede en flot sejr, og satser derfor på at udbygge sin frontføring ved DM-afdelingen på hjemmebane.
MNJ'eren: Thomas Pedersen er dobbelt dansk mester, og er blandt de kørere i startfeltet, som har deltaget i flest gange i DM-serien: - Folke Race er nok gået mig i konkurrenceblodet. Det er en aldrig afsluttet udfordring at klargøre FR-bilerne til race, og så bede lidt til, at konkurrencevinden på løbsdagen blæser til egen fordel.
Thomas Pedersen scorede en fjerdeplads i Ikast lige foran det unge talent Kristian Schack, som netop er rykket op i Klasse 1.
I A-finalen for Klasse 2 i Ikast satte MNJ tryk på med 4 kørere ud af 6 mulige på startlinjen. Her præsterede DM-toeren (Klasse 1) fra 2013: Kenneth Brian Sørensen et flot come back med en toer, og øverst på sejrsskamlen trådte Peter Smed. Kasper og Steen Kudahl Christensen kom over målstregen som femmer og sekser.
- Underlaget skifter flere gange pr. omgang mellem løst og hårdt underlag, fortsætter Hans-Erik Sørensen. – Det er virkelig hårdt ved den såkaldte drivlinje: gearkasse, differentiale og trækaksler. Herudover får de fleste racere svejset spær i differentialet således, at det ubelastede trækkende hjul ikke smutter rundt i luften, uden at bilen kommer ud af stedet.
- Publikum får mulighed for selv at prøve kræfter med motorsport, afslutter Solveig Sørensen. – Lørdag d. 13. maj blænder MNJ op for PRØV FOLKE RACE på Nysum Banen. Ved samme besøg har tilskuerne mulighed for at kikke forbi på den nyetablerede karting-bane på stadionet, og hvor man kan prøve kræfter med en go kart.


© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg