Del på Facebook   Print siden  

Derfor er et rent bybillede så vigtigt

sponsorerede artikler
Mandag 26. marts 2018 kl. 18:00

Derfor er et rent bybillede så vigtigt
Arkivbillede


Lige så snart vejret bliver bedre, skynder vi os udendørs for at nyde solens varme og forårets indtog. Det stigende antal mennesker på gaderne resulterer også i, at der kommer stigende mængder affald...
.
Af Klaus Hansen

Mange mennesker er nemlig slemme til at smide deres affald på gaden, hvis de ikke kan se en skraldespand i nærheden. Dette gælder særligt papkrus til kaffe, små stykker slikpapir, cigaretskodder, kapsler og andet småaffald. Hundelorte er forholdsvis hurtigt nedbrudt, så de er ikke den værste slags affald. En hundelort er cirka nedbrudt efter et par uger, mens en plasticpose skal ligge i naturen i flere hundrede år, før den er forsvundet.

Et stykke tyggegummi bliver nedbrudt efter cirka 5 år, og en ispind forsvinder efter cirka 2 år. Derfor bør vi tænke os bedre om, inden vi smider affald på gaden eller i naturen, for det er utroligt lang tid om at blive nedbrudt.

Cigaretskodder er den slags affald, der ses oftest på gaden i byerne. Undersøgelser har vist, at der smides cirka 9 millioner cigaretskodder på gaderne i Danmark om dagen. På et år løber det op i omkring 3 milliarder cigaretskodder. Problemet er særligt stort i de større byer, hvor mange mennesker færdes på gaderne. Hvis et cigaretskod smides i naturen, varer det cirka 4 år før det er nedbrudt, og derfor bør cigaretskodder i naturen undgås. Hvis cigaretskodder på gaden og i naturen skal undgås, skal der gøres en indsats for det. Skodderne ender nemlig ikke i skraldespanden af sig selv.

For at gøre bybilledet renere, burde der blive installeret flere askebægre rundt omkring i byerne. Askebægre kan bidrage til et renere bymiljø, da de er med til at fjerne nogle af cigaretskodderne fra gaden. Rygeloven har nemlig medført, at rygerne skal ryge ude på gaden, og derfor ender mange af skodderne på jorden. Hvis der blev installeret askebægre på områder, hvor mange rygere samles for at ryge, vil det kunne mindske cigaretskodderne gevaldigt, så de ender i askebægret i stedet for på jorden. Et væghængt askebæger fås i mange forskellige designs, som kan hænge diskret på husmuren, uden at være til gene for det æstetiske. Flere askebægre rundt omkring på gaderne vil desuden kunne spare det offentlige for en masse penge på rengøring af gader og stræder.

Et rent bybillede er langt vigtigere end vi lige går og tænker over til daglig. Hvis gaderne ikke fremstår pæne og rene, har det stor påvirkning på, hvordan turisternes oplevelse af Danmark bliver. Et beskidt gadebillede sender nogle dårlige signaler til turister, og hermed vil de få en dårligere oplevelse af Danmark og danskerne, end hvis gaderne var rene, pæne og imødekommende. Derudover sikrer de rene gader, at der ikke bliver blæst en masse affald rundt, som til sidst ender i de danske skove. Renere gader er med til at sikre et renere Danmark, som vi alle sammen kan være stolte af.



© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler