Del på Facebook   Print siden  

Styrk virksomheden med ekstra (mekaniske) hænder!

sponsorerede artikler
Onsdag 22. januar 2020 kl. 16:34

Styrk virksomheden med ekstra (mekaniske) hænder!
Arkivbillede


Det går godt i Danmark. Faktisk så godt, at mange af virksomhederne har svært ved at følge med. Hvis du af og til har ønsket dig flere hænder, kan det være en idé at se nærmere på en kollaborativ robot. Disse fleksible hjælpere er lynhurtigt blevet populære på arbejdspladser verden over, og kræver langt mindre arbejde at implementere.

Mange virksomheder benytter sig allerede af robotter i dag, men mange af dem bruger dem forkert. Det kan enten skyldes at der ikke er blevet klarlagt hvad behovet har været, eller at man simpelthen har været for hurtig til at tage en beslutning. I stedet for at omlægge hele din produktion til en fuldautomatisk robotløsning, kan det være en fordel at se på nogle små justeringer i stedet. Det er her disse kollaborative robotter – eller cobots, som de også kaldes, kommer ind i billedet.

Hvad er Cobots egentlig?
Cobots er en robot der typisk udfylder ét enkelt formål. Den er specialprogrammeret til en enkelt opgave, og bruges typisk i en eksisterende produktionslinje. Det kan være en robot der er lavet til at stable kasser, flytte varer fra A til B, ryste malerspande eller lignende. Alle disse ting, som skal udføres på samme måde hver gang – og hvor du kan spare tid og kræfter på at overlade det til en maskine, frem for en medarbejder.

Hele pointen med disse former for robotter er, at du med relativt få midler, kan få optimeret din produktion. Samtidig kan det bruges til at øge sikkerheden på arbejdspladsen, mindske sygefravær og slitage af dine medarbejdere – og meget mere. Hvis vi forestiller os at du har en produktionsvirksomhed hvor i producerer jernplader, vil disse plader ofte skulle slæbes fra ét sted til et andet. Her kan en cobot varetage processen i stedet. Dermed er medarbejderen ikke i risiko for at overanstrenge sig, eller tabe pladen over sine fødder.



Robotterne indtager byggebranchen
Det er ikke kun i industrien robotterne vinder indpas. Mange udforsker mulighederne for at bruge robotter i byggesektoren, idet man på denne måde kan bygge både billigere, hurtigere og mere præcist end med mennesker. Faktisk er det første 100% robot-byggede hus allerede opført, og der er ingen grund til at tro, at det stopper der.

En af fordelene er, at man pludselig kan arbejde i døgndrift, og dermed få byggeriet hurtigere færdig. Byggeriet vil typisk også blive udført med færre fejl, idet der ikke indgår nogle menneskelige led, hvor der kan opstå misforståelser. Og naturligvis har vi igen sikkerhedsfaktoren på banen. Hvis vi overlader de farlige og krævende opgaver til robotterne, slipper vi for at bringe os selv i fare.

Én ting er at en robot kan bygge et hus. Men hvis du ikke er klar til at fyre hele dit sjak endnu, kan mindre bestemt også gøre det. Opmåling er én af de ting hvor robotter ofte bruges flittigt. Der bliver ikke lavet fejl i opmålingen, og det kommer til at blive udført langt hurtigere end hvis et menneske skulle gøre det. Det betyder i princippet, at du får frigjort ressourcer til andre ting i byggeriet, og dermed kan få langt mere ud af en arbejdsdag.

Uanset hvilken branche du befinder dig i, er det en god idé at sætte sig ind i robotterne og de funktioner de kan udføre. Der er stor sandsynlighed for, at du indenfor en overskuelig fremtid kan benytte dem til at optimere din arbejdsgang.

© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler