Del på Facebook   Print siden  

Det er blevet svært med den digitale sikkerhed

sponsorerede artikler
Tirsdag 24. august 2021 kl. 06:00

Det er blevet svært med den digitale sikkerhed
Arkivbillede


Det er blevet svært med den digitale sikkerhed

Den digitale sikkerhed fylder meget, for alle som opererer på internettet og særligt for personer med egen hjemmeside. Flere og flere virksomheder oplever, at deres interne digitale system bliver kompromitteret og låst.

Indehaveren står i denne situation fuldstændig magtesløs, imens hackerne forlanger en pengesum, for at få systemet op af køre igen. Senest blev den danske virksomhed Oticon hacket, hvilket resulterede i, at de mistede 500 millioner kroner. Det står klar for alle, at dette er et stigende problem, som skal tages meget alvorligt og bekæmpes aktivt.

Hjemmesider bliver hacket i stor stil
Statistikker viser, at over 30.000 hjemmesider globalt bliver hacket hver eneste dag. Hackere benytter sig at meget tekniske metoder, som kan være umulige at forstå, hvis ikke man selv har brugt tid på at forstå de bagvedliggende strukturer og koder, som hjemmesiden består af.

Hvis du selv står og skal have lavet en hjemmeside, kan det derfor anbefales at søge rådgivning hos professionelle. Det kan godt betale sig at få professionel hjælp i starten, og det skader i hvert fald ikke at blot få en pris på wordpress hjemmeside, eller en anden type hjemmeside, afhængig af dit behov.

Hvordan kan den digitale sikkerhed styrkes
Det første og måske det mest basale den enkelte kan gøre, er at have et stærkt password. Dette er noget de fleste ved, men alligevel er det ikke de fleste som efterlever de krav, som eksperter anbefaler. Et stærkt password indeholder både store og små bogstaver, og adskillelige tal.

Derudover viser statistikker, at mange personer benytter det samme password på tværs af forskellige hjemmesider og platforme – f.eks. det samme password på Facebook og E-mail. Eksperter fraråder dette, da det kan føre til, at et potentielt hackerangreb bliver endnu mere omfattende, end det behøves at blive.

Lykkedes det hackeren at få fat i dit password til én side, vil hackeren formentligt teste det på andre sider også. Det anbefales derfor, at man har forskellige passwords på tværs af hjemmesiderne. Er det svært for dig at huske flere passwords?

En mulighed er at skrive dine passwords ned på et fysisk papir, og gemme det et personligt sted. En anden mulighed er at benytte sig af en af de mange nye apps, som netop er lavet til at gemme passwords. Disse apps vil også kunne generere et stærkt password til dig, og udskifte det på f.eks. en månedlig base.

At udskifte sine passwords jævnligt er nemlig også et af de vigtige elementer, som eksperter anbefaler for at mindske chancerne for at blive hacket.

Lav en backup
Er du selv indehaver af en hjemmeside? Så kan du formentligt nikke genkendende til, at dine data på den pågældende hjemmesider er meget vigtige for dig. Hvis ikke du allerede har gjort det, anbefales det på kraftigste at du opretter en backup af din hjemmeside, således at du har gemt dine forskellige data flere steder, hvis nu uheldet skulle ramme og din hjemmeside bliver kompromitteret. Dine data kan gemmes på et andet online drive, eller du kan fordel benytte dig af et fysisk harddrive, så du er sikker på at have adgang til dine data. Følg altid med udviklingen og forbered dig selv!

© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler