Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Akut mangel på ungdomsboliger

Aalborg
Mandag 3. august 2015 kl. 07:30

Akut mangel på ungdomsboliger

.
Med en måned til studiestart, så er manglen på ungdomsboliger i Aalborg historisk stor. Det fortæller TV2 Nord.
I torsdags fik mere end 4000 unge besked om, at de til september skal starte på en uddannelse i Aalborg. Rigtig mange af dem vil få mere end svært ved at finde en ungdomsbolig.
Lige nu er ventelisten til en ungdomsbolig historisk stor i Aalborg. Blot en måned før studiestart står der 5800 uden en ungdomsbolig.
- Det er jo et stort problem for hvert eneste studerende, der ikke har et sted at bo, fordi det at have nogle trygge rammer fra start, når man starter på et nyt studie, det er helt essentielt, siger Søren Valgren Knudsen, der er Uddannelsespolitisk ordfører hos Studentersamfundet på Aalborg Universitet.
Hos Aalborg Kommune erkender man, at man lige nu har et akut problem med at tilbyde ungdomsboliger.
- Det er ikke godt nok, og derfor bygger vi også rigtig mange ungdomsboliger. Vi har 4000 på vej, og vi har bygget 3000, så der sker rigtig meget på den front, siger borgmester, Thomas Kastrup Larsen.
Den historisk lange aalborgensiske venteliste er opstået på trods af, at 75 procent af alle ungdomsbolig-byggerier på landsplan foregår i Aalborg. Derfor er den en fortrøstningsfuld borgmester, der kan byde velkommen til de mange nye studerende.
- Vi har jo tag-over-hovedet-garanti, hvor alle jo er sikret et tag over hovedet, en plads på et vandrehjem eller andre steder, vi får fundet her op til studiestart. Så vi gør alt for at gøre Aalborg til Danmarks bedste uddannelses by, og det inkluderer mange boliger, siger Thomas Kastrup Larsen.
Sammenligner man de unges boligmuligheder i landets fire store studiebyer København, Odense, Aarhus og Aalborg, så er situationen bedst i Aalborg. Det skal ses i lyset af, at Aalborg Kommune har igangsat store byggerier, og det anerkender man hos de studerende.
- Jeg synes, at kommunen har gjort rigtig meget. Jeg synes, at der bliver bygget ungdomsboliger i høj grad, så det er ikke fordi, at kommunen ikke er bevidst om problemet, og ikke prøver at håndtere det, men der mange studerende, siger Søren Valgren Knudsen.
Det anslås, at der i Aalborg bor omkring 16.000 studerende.


© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg