Aalborg får cykel-politi

3. maj 2013
Aalborg får cykel-politi

.
TV2 Nord skriver:

Aalborg får fra i dag et nyt cykelpoliti, når otte betjente på skift sætter i sadlen og patruljerer rundt omkring i Aalborg. I første omgang starter de til Maj-festen i Aalborg Øst.

Nordjyllands Politi mener, at betjente på cykel vil gøre politiet mere synligt i bybilledet, hvilket gør det nemmere for borgerne at komme i dialog med deres politi.
Politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi er ansvarlig for det cyklende politi, og han forestiller sig, at cykelpolitiet blandt andet kan bruges præventivt dvs. til forebyggende arbejde.
– De kan patruljere i områder plaget af indbrud, uro eller adfærd der skaber utryghed og i mange tilfælde vil vores cyklende betjente have den ekstra fordel, at de kan komme steder, hvor patruljevognene ikke så nemt kan komme frem. De vil også let og hurtigt kunne manøvrere rundt i centrum af Aalborg eller på stisystemerne i Aalborg Øst, siger Jan Stagsted.
Politikommissæren mener desuden, at det cyklende politi med fordel vil kunne bruges ved større arrangementer, fx helt aktuelt til majfest i Aalborg Øst, til karnevallet senere på måneden eller når Aalborg er vært for Tall Ships Race.
Politikommissæren håber også, at den nærhed og synlighed som et cyklende politi er udtryk for vil bidrage til at øge borgernes tillid til politiet.
– Det vil jo i sidste ende skabe mere tryghed for medborgerne og at skabe tryghed er en af vores vigtigste opgaver, siger Jan Stagsted.