Aalborg i Litteraturen/3

18. september 2013
Aalborg i Litteraturen/3

.
Af Arne Lybech

Denne gang bringes der uddrag fra Jacob Ejersboes succesroman, “Nordkraft” hvis handling foregår i Aalborg i 90erne i et yderst alternativt miljø:

“Det er folks blikke, der får mig til at føle, at jeg er malplaceret i lokalet. Øjnene, der glider jævnt søgende hen over menneskene – alle håber sikkert at finde nogen de kender. Det er lørdag aften i Jomfru Ane Gade, de er kommet for at have det sjovt, men det virker blot meningsløst, desperat. Jeg er gået ind på Rock Nielsen, hvor jeg står lænet op ad en lille træplade. som er fæstnet i brysthøjde, hele vejen rundt om en af de søjler, der bærer bygningens tag. Jeg har ikke set nogen, jeg kender, og på en måde passer det mig fint – der er folk, jeg ikke har lyst til at møde. Men øjnene…de glider søgende forbi mig, men standser så op og finder tilbage, undersøger mit ansigt – skræmte, forvirrede og jeg bliver selvbevidst. Huden strammer i ansigtet, mere end den plejer, synes jeg, føler mig tom indeni. Min øl er også tom, men jeg vil ikke gå endnu.”
“Så ser jeg hende. Jeg ser hende. Det er ikke som…som de tyve gange i løbet af aftenen, hvor jeg har set en pige som var knepbar.
Mine øjne falder ind i hende, gennem hendes… ydre skal; skræmmende. Jeg kan kun svagt skimte en rund kind – hendes ansigt næsten skjult af det mørkerøde hår, der krøller ned på skuldrene. Hun står med ryggen til oppe ved baren og mine øjne falder ind i hende. På tåspidserne i en lang, blå-sort velour kjole, der sidder tæt om livet og fremhæver taljen, det lette svaj i ryggen, tilpas brede hofter, flot rundede balder, Hun prøver at fange bartenderens opmærksomhed, men der sker ingenting, hun rager ikke højt nok op. Resolut går jeg hen, kiler mig ind mellem hende og en anden kunde, uden at berøre hende. Hun dufter af jord, varme, levende kød.”