Aalborg i Litteraturen/4

25. september 2013
Aalborg i Litteraturen/4

.
Af Arne Lybech

Journalisten, Kurt Thyboe udkom for få år siden med bogen “Storyteller”. Thyboe var i sine unge år journalistelev på Aalborg Stiftstidende.

Her bringes et lille brudstykke: “Okay, du er ung, du er skræmt…la mig vise dig noget. De næste tre-fire døgn tog han mig med rundt i de mest beskidte, snavsede, sjofleste, grimme hjørner af Aalborg.
Han viste mig det hele: bumserne, drankerne, horehusene, de nedbrudte, de håbløse, de fortabte.
Og han tog mig med på pansernes natpatruljer, tog mig med i byretten, og han tog mig med rundt i byens dyreste kvarterer, og på stripbarerne, på alle snaskerne…og så sagde han til mig…”Det der knægt, det er livet, og det er det samme pis og lort helt oppe i toppen af jetsettet og helt nede i bunden af baggårdene. Alle slås som svin for at overleve. Og du er bange for en telefon?”
Han sparkede en enorm selvtillid i mig.”