Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på springvand i 2024

23. april 2024
Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på springvand i 2024

Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på driftsomkostningerne ved at holde 22 af kommunens i alt 28 offentlige springvand lukkede i 2024. Seks springvand bliver dermed åbnet i 2024.

Det er ingen hemmelighed, at økonomien i Aalborg Kommune i disse år er under pres. Det er en situation, som Aalborg deler med de fleste af landets øvrige kommuner.

Som en del af budgetforliget for 2024 har Aalborg Kommune derfor besluttet at holde flere af kommunens offentlige springvand lukkede. Kommunen sparer herved omkring 200.000 kroner, fortrinsvis på udgifter til el og vand.

“Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan åbne alle springvand i år. Men det er et skånsomt sted at spare for at få enderne til at hænge sammen,” udtaler rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen.

Springvandet på Toldbod Plads åbner
Seks af kommunens springvand bliver åbnet i 2024-sæsonen. Formand i Aalborg Kommunes Entreprenørenhed Henning Leander Sørensen fortæller:

“Vi blev bedt om at kigge på, hvor vi kunne spare. Og man fulgte vores forslag til seks springvand, der kunne holdes åbne i 2024.”

Ramblaen ved Føtex i Nørresundby holdes blandt andet i gang, fordi det har en drænfunktion og derfor er med til at holde det høje grundvand i området i ave.

“Og så har vi springvandet på Toldbod Plads, som opsamler regnvand til reservoiret, hvilket er med til at holde vandudgifterne nede her,” fortsætter Henning Leander Sørensen.

Rådmand Jan Nymark Rose Thaysen supplerer: “Toldbod Plads er desuden et trækplaster og vores mest besøgte springvand, da rigtig mange borgere og turister passerer pladsen. Så det beholder vi.”

Foruden kommunens offentlige springvand, findes tre gadekær med springvand i henholdsvis Øster Sundby, Nørre Tranders og Øster Uttrup, som er drevet af borgerforeninger. Disse springvand vedligeholdes ikke af kommunen og indgår derfor ikke som en del af spareplanerne for 2024.

Disse seks springvand åbner den 1. maj 2024:

Springvandet på Toldbod Plads
Gåsepigen på Vesterbro
Kampen mod havet i Prinsensgade
Susanne i badet i Rotunden i Hasseris
Ramblaen i Nørresundby
Drengen og den lille havfrue i Kildeparken