Aalborgenser tiltræder som ny underdirektør i Motorstyrelsen

1. maj 2024
Aalborgenser tiltræder som ny underdirektør i Motorstyrelsen

Det er en erfaren leder, der i dag træder ind ad døren som ny underdirektør i Motorstyrelsen. Pernille Fruergård Simonsen har tidligere været områdedirektør hos University College Nordjylland og senest chef for Politik og Strategi, Børn og Unge i Aalborg Kommune.

I Motorstyrelsens hovedsæde i Aalborg deler hun fra i dag kontor med styrelsesdirektør Jørgen Rasmussen og underdirektør Claus Holm.

Pernilles faglige passion er ledelse, strategi og udvikling, og det er i høj grad mennesket og medarbejderen, der interesserer Pernille som leder:

Jeg vil gerne hjælpe med at udvikle mennesker, mine medarbejdere, så de yder deres bedste. Og gode resultater er skabt af holdarbejde. Jeg har ikke behov for at stå alene på scenen og modtage al rosen. Jeg har en ydmyg tilgang til opgaven og vil i den første tid i jobbet sætte mig sammen med ledere og medarbejdere og blive klogere på opgaverne.

Jobskiftet repræsenterer populært sagt et spring fra børn til bilafgifter. Hvad tænker den nye underdirektør om det?

Kerneopgaven er selvfølgelig helt forskellig. Nu drejer det sig om at få penge ind før drejede det sig om at give penge ud. Men begge dele handler om at få det danske velfærdssamfund til at hænge sammen, siger Pernille Fruergård Simonsen.

Fakta om Motorstyrelsens nye underdirektør:

Fulde navn: Pernille Fruergård Simonsen.
Alder: 48 år.
Bopæl: Nørresundby C.
Civilstand: Gift med Peter, der arbejder i Forsvaret, og mor til Signe, 16 år og Jeppe, 13 år, der går i folkeskole.

Job i Motorstyrelsen: Fra den 1. maj 2024 underdirektør med ansvar for søjlen Udvikling og værdifastsættelse omfattende ni selvstændige enheder med hver sin leder. Pernille Fruergård Simonsen erstatter Marianne Tirsvad Tholstrup Hansen, som var fungerende underdirektør i 11 måneder og nu er chef indenfor politiet.

Seneste job: Chef for Politik og Strategi, Børn og Unge i Aalborg Kommune.

Tillidspost: Valgt forperson for den faglige organisation Lederne, der har 135.000 medlemmer og 400 ansatte.

Fakta om Motorstyrelsen:

Motorstyrelsen har hovedsæde og ekspedition i Aalborg samt ekspeditioner i Aarhus, Odense og Høje Taastrup. Styrelsen har 500 medarbejdere. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Styrelsens arbejde bidrager til et smidigt og velfungerende bilmarked i Danmark til gavn for både forhandlere og bilejere.