Aalborgenserne mest tilfredse med at bo i deres by

9. oktober 2013
Aalborgenserne mest tilfredse med at bo i deres by

.
Aalborg kommune fortæller:

Flot placering til Aalborg i ny undersøgelse om borgernes livskvalitet i 83 europæiske storbyer
En ny undersøgelse fra Europakommissionen af livskvalitet i 83 europæiske byer giver Aalborg en flot placering. Et udsnit på 500 borgere er – med knap 30 spørgsmål – blevet bedt om at udtrykke deres livskvalitet i relation til det sted, hvor de bor. Et af undersøgelsens hovedspørgsmål er, om borgerne er tilfredse med at bo i deres by. Her kommer Aalborg ind på en flot førsteplads. Konkurrencen er skarp for 80 % af borgerne i de 83 byer er faktiske tilfredse. Men Aalborgs borgere er mest tilfredse.

Aalborg høster flere flotte placeringer blandt undersøgelsens øvrige spørgsmål, eksempelvis byens offentlige områder, skoler, sundhedsydelser, renholdelse og kultur- og sportsfaciliteter. Ligesom det gælder indenfor tryghed og tillid. Èt af spørgsmålene drejer sig om offentlig transport. På det område ligger Aalborg som nr. 50 på ranglisten. I forhold til jobsituation er Aalborg nummer 11. Her overgås Aalborg af byer i Skandinavien, Frankrig og Schweiz.

Rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling Thomas Kastrup-Larsen siger:

De fremlagte resultater er rigtigt flotte, og understreger det lille nordjyske mirakel, der er ved at blive skabt i Aalborg Kommune. Det er mit indtryk, når jeg snakker med borgerne, at der er både stolthed og glæde over den udvikling, der sker i Aalborg bl.a. med flere arbejdspladser, en uddannelsesby der boomer og en tilflytning på ca. 2500 borgere om året. Nu kan vi se, at disse indtryk bliver bekræftet i denne undersøgelse af borgernes tilfredshed med Aalborg Kommune. Undersøgelsen må dog ikke blive en sovepude, for der er meget, vi skal sætte i gang for at fortsætte den positive udvikling. Herunder skabe flere jobs til færdiguddannede, udvikling af Letbanen i Aalborg og forbedre vejene til vores store industriområder som fx Østhavnen slutter rådmand Thomas Kastrup-Larsen.