Aalborgs ældre køber rekordmange motorstole

27. april 2017
Aalborgs ældre køber rekordmange motorstole

Plejehjem er storaftagere

.
Hjælp til at komme op:

Motorløft er en kærkommen hjælp til at komme op af stolen for især ældre aalborgensere, og salget af de særlige stole er fordoblet på to år. Lokal møbelforhandler forventer, salget fortsat vil stige kraftigt.

Med alderen bliver det konstant vanskeligere at komme op af lænestolen, men der er hjælp at hente. Nu er det nemlig muligt at blive hjulpet op af en løftestol med elmotor, og den mulighed har rekordmange aalborgensere opdaget.

Vi har oplevet et decideret boom i efterspørgslen på løftestole de seneste år, og rent faktisk er vores salg fordoblet i forhold til for bare to år siden, fortæller Annette Juul Gade fra Møbelkæden Møbel Salg ApS, der forhandler løftestole fra den tyske producent Himolla.

En stor del af rekordsalget kan tilskrives, at plejesektoren har fået øjnene op for løftestoles fordele. Plejepersonalets arbejde bliver mindre opslidende, fordi løftestolene minimerer antallet af tunge løft i hverdagen. For den enkelte ældre er det ifølge Møbelkæden Møbel Salg ApS en fordel at have en løftestol, fordi den ældre også kan sove til middag i stolen.

Ud over løftefunktionen er der også forskellige afslapningspositioner, hvor ryglænet kan køres ned, og benstøtter køres op uafhængigt af hinanden. På den måde får man en meget mere fleksibel sidde- og hvileplads, hvor behageligheden er i højsædet, forklarer Annette Juul Gade.

Ifølge møbelhandleren er det også et plus, at stolen fra Himolla kan løfte højt, men samtidig ligner et almindeligt stuemøbel, der passer godt til de andre møblers hjemlige stil.

Popularitet fortsætter
Annette Juul Gade spår, at salget fortsætter med at sætte nye rekorder fremadrettet.

Mange plejehjem vil selv investere i stolene på grund af de mange åbenlyse fordele. Samtidig har ældre i egen bolig fået øjnene op for mulighederne og funktionerne, der har en større indvirkning på købsbeslutninger i dag. I private hjem er der også et stort behov for hjælpemidler, så den ældre bedst muligt gør sig uafhængig af hjemmehjælpen, siger hun.

Himollastolen fås i over 80 forskellige udgaver, og der findes specialudviklede modeller til brugere med en vægt på over 200 kilo, så der er mulighed for at få en skræddersyet stol til den enkeltes behov.

Møbelkæden består af 42 butikker over hele landet samt afdelinger i Spanien, Færøerne, Sverige og Grønland. Møbelkæden fører en lang række møbeltyper, der henvender sig til kunder i alle aldre. www.moebelkaeden.dk