Aalborgs succes ved DM-ugen skal gentages i Herning

19. juni 2024
Aalborgs succes ved DM-ugen skal gentages i Herning
Længdespringskonkurrencen under DM-ugen forventes igen i år at blive et tilløbsstykke. Foto: Lars Møller

Siden den første udgave i 2022 har DR været en uvurderlig mediepartner for DIF DM-ugen. Med deres omfattende dækning af danmarksmesterskaber i dansk elitesport har de skabt en mediebegivenhed ud over det sædvanlige. DR’s engagement og innovation blev for alvor anerkendt i 2023, da de vandt TV-prisen i kategorien ‘Årets bedste sportsdækning’. Prisen blev tildelt for deres unikke eksponering af DIF DM-ugen i Aalborg, og nu går de efter at skabe nye store tv-øjeblikke i samarbejde med DIF og specialforbundene.

Når DM-ugen i år afvikles i Herning, er målet at gentage Aalborgs succes. DR’s værter, Oliver Bilberg Ravn og Sarah Fisker, vil stå klar til at føre seerne sikkert gennem programmet. Sammen med værterne på radioprogrammet LIGA på P4 vil de tage seerne og lytterne på DR´s kanaler gennem danmarksmesterskaberne i 14 ud af de i alt 40 sportsgrene, der deltager i Herning. Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, udtaler: ”Når DM-ugen i år afvikles fra Herning, sætter vi igen alle sejl til for at give seerne og lytterne oplevelsen af, at de er med helt tæt på en fantastisk dansk sportsuge.”

Mangfoldig sportsdækning

DR’s ambition er at vise bredden og mangfoldigheden i dansk elitesport. Under dækningen kan man blandt andre opleve kommende OL-atleter i aktion, og se store sportsøjeblikke fra en bred vifte af idrætter. De 14 sportsgrene, der bliver dækket direkte er cykling (enkeltstart), kajak, boksning, bueskydning, funktionel fitness, tumbling, bordtennis, dart, scoot, styrkeløft, skydning, vægtløftning, beachvolley og atletik. Anders Kern Boje siger: ”Det gøres allerbedst til DM-ugen, hvor vi går helt tæt på sporten og atleterne, og vi håber, at vores seere, lyttere og tilskuerne møder nye idoler og måske bliver inspireret til at prøve kræfter med nye spændende sportsgrene.”

Herning som vært for DM-ugen

Herning byder på en unik oplevelse med aktiviteter spredt ud over byen. Der vil være skydning og styrkeløft på biblioteket, længdespring og beachvolley på Torvet, boksning og vægtløftning foran arresten, enkeltstart i cykling gennem hele midtbyen og meget mere. Publikum kan se frem til en fantastisk dansk sportsuge med store sportsøjeblikke og masser af underholdning. Bag eventet står DIF – i samarbejde med specialforbundene – og værtsbyen Herning.

DM-ugen afholdes fra den 20.-23. juni med en tyvstart af enkelte sportsgrene allerede fra mandag d. 17. juni samt kvindernes pokalfinale i fodbold på MCH Arena onsdag d. 19. juni. Alle mesterskaber er gratis at overvære, og der forventes deltagelse af cirka 3.000 atleter og officials.

For mere information og detaljer om DR’s sendeplan, besøg DR’s hjemmeside eller følg dem på deres sociale medier.