Aalborgs uslebne diamant kommer til at funkle

12. juni 2013
Aalborgs uslebne diamant kommer til at funkle

.
Vinderprojektet for Vestre Fjordpark offentliggøres ved en ceremoni i Friluftsbadet onsdag den 12. juni kl. 13.
To rådmænd, 500 børn samt dykkere, kajak-sejlere og vinterbadere er med til at markere offentliggørelsen af den visionære plan for omdannelsen af området ved og omkring Friluftsbadet.

Vi har gennem vinderprojektet fået et unikt værktøj til at omdanne hele området ved og omkring friluftsbadet så de rekreative elementer bliver styrket. Badet er meget nedslidt og trænger voldsomt til en gennemgribende modernisering. Som en af Aalborgs mest populære attraktioner skal området selvfølgelig behandles med stor omhu. Derfor er vi rigtig glade for det fremragende forslag der har vundet konkurrencen udtaler Mariann Nørgaard, rådmand teknik- og Miljøforvaltningen.

Aalborg Kommune har sammen med Lokale og Anlægsfonden udskrevet en arkitektkonkurrence for omdannelsen af en af Aalborgs mest besøgte attraktioner; Friluftsbadet med omkringliggende arealer. Op mod 80.000 mennesker bruger Friluftsbadet hvert år. Dertil kommer de mange brugere af områdets foreninger samt Aalborg Vandcenter.

Området er i dag præget af manglende sammenhæng og meget nedslidte og grimme bygninger. Det meste af området stammer jo fra krigens tid og er opstået mere eller mindre tilfældigt. Vinderprojektet kommer til at gøre det langt mere attraktivt at bruge området for både foreningerne, hundelufteren, familien der vil bade i fred og ro, de vilde unge der vil springe fra 10 meter vippen og alle de andre brugere af området siger Anne-Dorte Krog rådmand, Skole- og Kulturforvaltningen.

Tre arkitektteams blev udvalgt blandt 22 til at deltage i arkitektkonkurrencen. De tre teams har brugt de seneste måneder til at analysere området og komme med visionære bud på, hvordan man kan gøre området endnu mere attraktivt. Onsdag den 12. juni kl. 13 offentliggøres vinderen af projektet. Vinderteamet gennemgår sammen med fag-dommer David Bülow fra Primus arkitekter hele projektet. Der vil være en lille præsentation af området med deltagelse af dykkere, vinterbadere, kajak-folk og ca. 400 glade børn der svømmer og løber i området. Interesserede vil få gennemgået området fra toppen af 10 meter vippen.

Thomas Kastrup-Larsen, rådmand Forvaltningen for Sundhed- og Bæredygtig Udvikling siger Det har været en svær beslutning. Det var tre rigtig gode forslag vi i dommerkomiteen skulle tage stilling til. Vinderprojektet er helt suverænt i forhold til både at bevare stedets lidt rå og upolerede karakter og samtidig bringe nye elementer ind. Som noget helt unikt er der i forslaget et spektakulært hus der kommer til at summe af liv store dele af året. Huset kombinerer med sin helt specielle arkitektur organiserede og uorganiserede aktiviteter.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger: Med vinderforslaget har politikere og borgere i Aalborg fået sat billeder på hvilket fantastisk miljø, der kan udvikles ved fjorden. Forhåbentlig kan kommunen nu finde penge til både at forfine og realisere projektet