Af skade bli´r man klog

29. august 2013
Af skade bli´r man klog

.
Den 16. august 2013 faldt der dom i den såkaldte Lotterisag.

Den tidligere bestyrelsesformand og hovedaktionær i håndboldklubben Aalborg DH,
entreprenør Bjarne Brath blev her dømt til at skulle betale Mathias Norup fra Hornum
et beløb på godt 146.000 kr., svarende til værdien af den Toyota Yaris som Mathias
Norup vandt i 2012 som førstepræmie i klubbens lotteri.
Ud over de 146.000 kr. skal Bjarne Brath også betale sagens omkostninger.
Bjarne Brath ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men henviser til nedenstående pressemeddelelse.

Af skade blir man klog
presse medl.
– Jeg accepterer dommen. Sådan lyder det fra Bjarne Brath oven på byretsdommen den 16. august. Han slår fast, at han ikke ønsker at anke sagen, idet det hidtidige forløb har haft store personlige konsekvenser for den 45-årige virksomhedsleder. -Det har været hårdt og slidsomt. Og selv om jeg anser dommen som meget uretfærdig, så vil jeg ikke udsætte, hverken mig selv eller min familie for noget tilsvarende, siger Bjarne Brath.
Han lægger ikke skjul på, at han i alt for høj grad har næret tillid til Aalborg DHs tidligere direktør. Jeg har ikke forstand på håndbold og slet ikke på lotteri, derfor havde jeg ansat en direktør til at varetage den daglige drift. Jeg må bare sige, at jeg føler mig hængt ud som bedrager på falsk grundlag, tilføjer Bjarne Brath. selvfølgelig skulle (Matias Norup, red.) have haft sin bil for længe siden. Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg syndes det har været et yderst kedeligt forløb- og forstår bestemt godt at Matias Norup går efter hans gevinst.
Sagen er den, at ingen i bestyrelsen kendte til sandheden omkring spillet.
Vi fik oplyst at omkostningerne til gevinsterne var dækket ind. Det viste sig desværre,
at sådan var det langt fra- den sandhed fik vi alt for sent. Derfor har sagen fået det
kedelige forløb, den har, beretter Bjarne Brath.

Ville støtte et godt formål
Da engagementet i Aalborg DH var på sit højeste, ejede Bjarne Brath 89 procent af
klubbens aktier. I årenes løb har den nordjyske entreprenør skudt mange penge ind
i klubben via diverse sponsorater mm. Pengene er med Bjarne Braths egne ord givet
af et godt hjerte med den hensigt at støtte noget som mange nordjyder har haft glæde af.
– Jeg ville gerne være med til at se, om jeg kunne redde damehåndbolden på højt plan i Nordjylland. Ideen var at skabe et koncept, hvor sponsorengagement og sport kunne gå hånd i hånd. Derfor er det også ekstra ubehageligt at blive stemplet som syndebuk, anfører Bjarne Brath og fortsætter: – Når jeg ser tilbage, så har mit virke i Aalborg DH givet mig mange gode timer. I begyndelsen var det et fristed for mig, men efterhånden udviklede det sig til lidt af et mareridt. Jeg følte mig hele tiden jaget af en ledelse, der kun var ude efter penge. Lotteri-sagen var selvfølgelig kulminationen, men dybest set er det jo bare en dråbe i havet af de mange penge, jeg har skudt ind i klubben.

Ser fremad
Bjarne Brath har fortsat en begrænset ejerandel i Aalborg DH. Fremtidige sponsorater i sportsverdenen skræmmer ham ikke, men der bliver ikke længere tale om bestyrelsesposter. Det her har lært mig, at man som bestyrelse aldrig skal stole blindt på en ledelse. Det vidste jeg måske godt i forvejen, men af skade blir man jo klog, lyder det fra Bjarne Brath. Han vil fremover koncentrere sig 100 procent om sit byggefirma, Bjarne Brath A/S.
Virksomheden, som han har drevet i 24 år, har hovedsæde i Hadsund og beskæftiger cirka et halv hundrede ansatte.