Bedste oversøiske Pinot Noir

27. maj 2014
Bedste oversøiske Pinot Noir

.
Der var argentinsk sejr i FinansBureauets test af oversøiske Pinot Noir vine

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Pinot Noir har sin højborg i det franske Bourgogne distrikt. Men de bedste af dem repræsenterer en finansiel udfordring for selv den mest velpolstrede pengepung. Det er derfor ofte blandt de oversøiske vinproducenter med Pinot Noir på programmet, at man finder de bedste køb til prisen. FinansBureauet tog derfor en runde med blindtest af oversøiske Pinot Noir vine i håbet om at finde gode køb. Og dem var der heldigvis mange af.

Testvinder blev Glorieta Vineyard La Posta Pinot Noir 2011, som Philipson Wine sælger til en pris af 69,95 kr. ved køb af 12 stk. En argentinsk vidunder vin som har alle forudsætninger for at slå Philipsons anden argentinske opkomling Postales Del Fin del Mundo af pinden som den all-time bedste Pinot Noir til prisen. En helt eminent oversøisk Pinot Noir med intensiv staldduft i næsen, opulent animalsk og frugtintensiv mund med toner af vanilje og mørk chokolade og en lang silkeblød eftersmag med strejf af kirsebærsten. Gennemsnitsvurderingen havnede på 160 kr., og en enkelt paneldeltager svingede sig helt på til 250 kr.

Testvinder
Glorieta Vineyard La Posta Pinot Noir 2011
******
Forhandler: Philipsonwine.com
Pris: 69,95 kr. ved 12 stk

Andre anbefalede vine:

Cline Cool Climate Sonoma Coast Pinot Noir 2010
******
Forhandler: Vinoble
Pris: 139 kr.
Kommentar: Lækker californisk vin med intensiv animalsk næse og sødlig kirsebær mund pakket ind i superbløde tanniner. Top klasse Pinot Noir.

Fess Parker Ashleys Vineyard Pinot Noir 2009
*****
Forhandler: Hj Hansen / Vinspecialisten
Pris: 395 kr.
Kommentar: Testens med afstand bedste vin. Et absolut brag af en californisk Pinot Noir med næse af hestestald og voluminøs mund med afbalanceret bitterhed og toner af hvid peber, mørk chokolade, lakrids og vanilje.

Babich Marlborough Pinot Noir 2013
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 119,75 kr.
Kommentar: Silkeblød New Zealandsk Pinot Noir med hindbær og jordbær i både næse og mund og behersket bitterhed i eftersmagen. Godt køb til prisen.

Matetic Corralillo Pinot Noir 2011
*****
Forhandler: Erik Sørensen Vin
Pris: 119 kr. ved 6 stk
Kommentar: Intensiv og cremet chilensk Pinot Noir med pikant næse og fyldig mund med toner af bitter chokolade, lakrids, blommer og kirsebær. Fin vin til prisen

Rodney Strong Russian River Valley Pinot Noir 2012
******
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 149,75 kr.
Kommentar: En bombe af en californisk Pinot Noir i kontinental stil fra den kølige Russian River Valley. Finesserig næse med animalske toner og elegant mund med toner af vanilje og marcipan indhyllet i bløde tanniner. Sådan skal en god Pinot Noir skæres

GreyWacke Marlborough Pinot Noir 2011
*****
Forhandler: philipsonwine.com
Pris: 199,95 kr. ved køb af 12
Kommentar: Super lækker og indsmigrende New Zealandsk Pinot Noir med tobaksblade og skovbund i næsen og opulent mund med noter af peber, kirsebær og kantareller. Pinot Noir på højeste niveau.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her