Bedste oversøiske Pinot Noir

21. februar 2017
Bedste oversøiske Pinot Noir

her

.
Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Temaet for denne uges test var oversøiske Pinot Noir vine. Pinot Noir druen har sin højborg i Bourgogne, men som testen viste, stortrives druen også mange steder udenfor det europæiske kontinent. Ikke mindst de californiske vine udmærkede sig i testen. Vindervinen var da også californisk i form af Diora La Petite Grace Pinot Noir 2014. Og det er en helt fantastisk vin, som bærer vidnesbyrd om lige præcis, hvor forrygende californiske Pinot Noir vine kan være. Her finder man alle den sarte drues fine nuancer kombineret med en saft og kraft som ingen af de kontinentale udgaver af Pinot Noir formår at præstere. En helt eminent Pinot Noir med intensiv staldduft i næsen tilsat noter af bacon og mørke kirsebær, opulent og frugtintensiv mund med generøse mængder af vanilje, mørk chokolade og espresso pakket ind i silkebløde tanniner og en lang eftersmag med balsamisk præg. Et brag af en Pinot Noir.

Testvinder
Diora La Petite Grace Pinot Noir 2014
******
Forhandler: Kvickly
Pris: 179 kr.

Andre anbefalede vine:

Fess Parker Sta. Rita Hills Pinot Noir 2012
******
Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten
Pris: 200 kr. ved 2 stk
Kommentar: Forrygende californisk Pinot Noir fra Fess Parker i en blanding af kontinental og oversøisk stil. Fedladen næse med animalske toner og elegant mund med toner af vanilje og marcipan indhyllet i bløde tanniner. Sådan skal en god Pinot Noir skæres

Clos Des Fous Subsollum 2013
*****
Forhandler: bichel.dk
Pris: 150 kr.
Kommentar: Spændende chilensk Pinot Noir med peberdomineret næse og fyldig og intensiv mund med noter af kirsebær, røget kød og tobak pakket ind i bløde tanniner.

Nugan Estate Third Generation Pinot Noir 2016
******
Forhandler: Menu
Pris: 60 kr. ved 2 stk
Kommentar: Overbevisende australsk Pinot Noir fra Nugan Estate med kirsebær og jordbær i næse og mund iblandet lidt vanilje, peber og mokka i den lange bløde eftersmag. Fremstår som en langt dyrere vin end den er.

Don Martinborough Pinot Noir 2014
*****
Forhandler: Propperiet
Pris: 296,10 ved 3 stk
Kommentar: Delikat Pinot Noir fra New Zealand med hvad en sådan skal have af elegance og ynde. Forfinet næse med lette toner af kirsebær og skovbund og silkeblød mund med jordbær og hindbær flettet ind i sarte toner af peber og marcipan.

Whole Cluster Willamette Valley Pinot Noir 2014
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 199 kr.
Kommentar: Karakterfuld og markant amerikansk Pinot Noir med fad, peber, tobak og solbær i både næse og mund tilsat strejf af lakridsrod, vanilje og jordbær i den lange elegante eftersmag.

Calyptra Vivendo Pinot Noir Reserve 2009
*****
Forhandler: bichel.dk
Pris: 110 kr. ved 6 stk
Kommentar: Elegant chilensk Pinot Noir i kontinental stil med animalsk næse med let staldpræg og lækker mund i flamboyant stil med noter af kirsebær og hindbær iblandet lidt hvid peber i den lange eftersmag.

Errazuriz Family Collection Pinot Noir Reserva 2015
*****
Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten
Pris: 79 kr.
Kommentar: Fin Pinot Noir med hindbær og peber i både næse og mund tilsat sødlige noter af kirsebær, brombær og engelsk lakrids i den lange eftersmag. Godt køb til prisen.

Sileni Cellar Selection Hawke´s Bay Pinot Noir 2015
*****
Forhandler: eriksorensenvin.dk
Pris: 99,95 kr. ved 6 stk
Kommentar: Raffineret New Zealandsk Pinot Noir med animalsk næse med noter af røget kød og blød og behagelig mund med perfekt balance og tågeslør af tannin, som indhyller vinens noter af peber, tobak, jordbær og mørke kirsebær. Tæt på seks stjerner.

Babich Marlborough Pinot Noir Reserve 2013
******
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 149,75 kr.
Kommentar: Super lækker og indsmigrende New Zealandsk Pinot Noir med brombær, tobaksrøg og skovbund i næsen og opulent mund med noter af peber, kirsebær og kantareller som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag. Pinot Noir på højt niveau.

Aniello Riverside Estate 006 Pinot Noir 2014
*****
Forhandler: eriksorensenvin.dk
Pris: 99,95 kr. ved 6 stk
Kommentar: Argentinsk Pinot Noir charmør med forførerisk næse med intensive noter af mørke kirsebær og støvet og opulent mund med generøse mængder brombær, hindbær og blomme pakket ind i subtile noter af mandel, lys chokolade og trøffel.

Schubert Marion´s Vineyard Wairarapa Pinot Noir 2013
******
Forhandler: Jysk Vin
Pris: 285 kr. ved 6 stk
Kommentar: Hele vejen igennem vidunderlig Pinot Noir med en elegance som vil gøre enhver Bourgogne grøn af misundelse. Delikat kirsebærnæse med hint af svampe, indsmigrende silkeblød mund med herbale toner og lang delikat eftersmag med et touch af mineralitet. Pinot Noir på højeste niveau. Helt umuligt kun at drikke et enkelt glas af.

District 7 Pinot Noir 2014
******
Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin
Pris: 109 kr. ved 6 stk
Kommentar: Ganske forførende Pinot Noir i no nonsense udgave med jordbærnæse og generøse mængder af kirsebær og hindbær i munden, kombineret med et strejf af røg, vanilje og marcipan i den lange eftersmag. Super køb til prisen.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet