Cykeluddeling til ukrainske flygtninge må lukke ned

7. maj 2024
Cykeluddeling til ukrainske flygtninge må lukke ned

I godt to år har Cyklistforbundet indsamlet brugte cykler og givet dem videre til ukrainske flygtninge i Danmark. Over 3000 cykler er blevet givet videre til ukrainske børn og voksne, men nu slutter det, hvis ikke projektet Giv en cykel får støtte til at fortsætte.

Giv en cykel blev oprindeligt startet af daværende transportminister Trine Bramsen (S) og Cyklistforbundet, og har fået støtte fra medicinalvirksomheden AstraZeneca og fra Tryg Fonden, men der er nu ikke længere penge til at køre projektet videre.

Vi er på landsplan lykkedes med at gøre en stor, positiv forskel for ukrainske børn og voksne, der grundet krigssituationen i Ukraine bor som flygtninge i Danmark. Men vi er desværre nødt til at lukke ned for Giv en cykel, hvis vi ikke får ny finansiering af projektet, siger direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, der ærgrer sig på ukrainernes vegne.

Vi har løbende fået takke-henvendelser fra ukrainere, der har fået en cykel til enten sig selv eller deres børn, hvor de af hjertet takker for støtten til at lande så godt som muligt i Danmark. Jeg synes virkelig, det er en skam, at vi ikke længere kan hjælpe dem til at få den glæde og frihed, som en cykel giver dem. Vi har flere hundrede ukrainere på venteliste, og vi har også rigtig mange, der har meldt sig til at give en cykel, siger Kenneth Øhrberg Krag, der håber, at en fond eller virksomhed vil støtte op om Giv en Cykel.

Vi samarbejder med omkring 40 frivillige landet over, som gør en kæmpe indsats, men det koster at drive hjemmesiden videre, og projektet kan ikke køre uden en deltidsprojektleder i Cyklistforbundet, der blandt andet koordinerer med de frivillige. Skal vi fortsat kunne hjælpe, har vi brug for op mod en halv million kroner, siger Kenneth Øhrberg Krag, der opfordrer interesserede donorer til at kontakte Cyklistforbundet.