Det er nu, du skal være ekstra opmærksom om morgenen

16. oktober 2015
Det er nu, du skal være ekstra opmærksom om morgenen

.
Bilister skal være ekstra opmærksomme i oktober, november og december, hvor flest køretøjer støder ind i en hjort.
Dyrenes Vagtcentral oplever en markant stigning i antallet af opkald på 1812 om påkørte hjorte. I efterårs- og vintermånederne er hjortene typisk mest aktive i myldretiden. Der er derfor flere biler på vejen, når hjortene bevæger sig rundt, og det øger risikoen for påkørsler. Derfor skal bilister være ekstra opmærksomme. Især i områder med skov og natur.
Hvis du påkører en hjort, og den stadig er levende, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812. Det er vigtigt, at du ringer med det samme og ikke først, når du kommer hjem. Ringer du, mens du er på stedet, kan du nemmere anvise, hvor ulykken er sket. Det gør det nemmere for schweisshundeføreren eller Falck at finde dyret, siger projektleder i Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen.

LÆS MERE: Pjece skal hjælpe ved dyrepåkørsler. Dyrenes Vagtcentral åbnede i august 2011, og siden 2012 er antallet af opkald mere end fordoblet. I årets første ni måneder har centralen modtaget 6.091 opkald. Det er 156 flere end i hele 2012. Alt tyder på, at 2015 sætter ny rekord. Det er svært at sige, hvorfor der er flere opkald. Der er ikke noget, der tyder på, at der er blevet flere hjorte. Stigningen skyldes sandsynligvis, at flere mennesker er blevet bekendt med 1812 og derfor ringer ind, siger Michael Carlsen. 57 procent af opkaldene til vagtcentralen kommer fra Jylland, mens 36 procent ringer fra Sjælland og 6 procent fra Fyn.
Palle Sund, sund2802@gmail.com, kilde fdm.dk/Anders Wendt Jensen