Digital hjælp til ældre i hjemmet

7. maj 2013
Digital hjælp til ældre i hjemmet

.
Digital post, NemID, Netbank og digital kommunikation med det offentlige. Det skulle være så nemt, men for mange ældre borgere rummer den fagre nye verden mange udfordringer.
Men nu er der heldigvis hjælp på vej. Aalborg Kommune kan tilbyde ældre borgere der på grund af eksempelvis alder ikke kan benytte andre undervisningstilbud, at de kan ringe efter en medarbejder, der kan hjælpe dem med alt det svære omkring en computer hjemme.

– Det er ikke alle borgere, der har mulighed for at komme på nogle af vores mange SeniorDigital kurser. Vi tilbyder derfor, at komme ud til borgerne i deres eget hjem og i trygge og kendte omgivelser hjælpe dem med at blive digitale.
Hvis den første barriere er, at borgeren ikke selv har en computer er der mulighed for at låne én af Aalborg Kommune i en begrænset periode, siger projektmedarbejder Flemming Madsen.

Seniorer skal være digitale
Det offentlige skal digitaliseres frem mod år 2015, og på det tidspunkt vil langt det meste kontakt mellem kommunen og borgeren være digital.
Aalborg Kommune vil gøre det let for borgerne. Det skal være nemt, enkelt og overskueligt at benytte digital borgerservice i Aalborg Kommune.

– Vi vil tilbyde digitale selvbetjeningsløsninger, så vores ældre borgerne kan få en hurtigere sagsbehandling og i langt højere grad være i stand til at få svar på sine spørgsmål, når de har tid, siger rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen Tina French Nielsen. Men vi vil også gerne hjælpe de ældre der syntes det er lidt svært.

Seniorjob med mening
Aalborg Kommune tilbyder i forvejen IT-kurser for seniorer, ligesom der er stillet udstyr til rådighed på kommunens mere end 40 aktivitetscentre. Dette er nu udvidet med digital hjælp i hjemmet. Det er seniorjobordningen, der har skabt denne mulighed.
– Vi er rigtigt glade for at vi med ansættelsen af Flemming Madsen kan slå flere fluer med ét smæk. Hjælp til de ældre og et seniorjob med mening. Jeg er sikker på, at det en fordel, at det netop er en seniormedarbejder som er dedikeret til denne funktion, der hjælper med digitalisering i hjemmet, siger Tina French Nielsen.

Vil du vide mere
Yderligere oplysninger om digital hjælp i hjemmet kan fås ved projektleder
Pia Therkildsen på 9931 1481.