Dokkedal Dagene – Musik langs Kysten

17. juli 2013
Dokkedal Dagene – Musik langs Kysten

.
Fra fredag den 2. til søndag den 4. august, er der rig mulighed for at få en musikoplevelse ud over det sædvanlige langs kysten ved Dokkedal.

Af Malou Jensen
I Dokkedal sidder tre initiativrige og musikglade kvinder, der har sat sig for at sætte Dokkedal på Danmarkskortet. Det vil de gøre via musik, ved at leverer gode musik oplevelser i smukke og unikke naturrammer.

Dokkedal Dagene
Høj kvalitet har altid været et kendetegn for både kirkekoncerterne, frokost-jazzen og Vildmosekoncerterne. Og Dokkedal Dagenes tre delkomponenter har gennem flere år med stor succes arrangeret hver deres koncerter. Problemet var blot, at de forskellige arrangementer altid faldt i samme weekend og dermed næsten blev konkurrenter. Det har man nu taget konsekvensen af og indgået et samarbejde, der betyder at niveauet er blevet løftet, specielt når det kommer til markedsføringen af tre fantastiske musikoplevelser.
Det har været vigtigt for os, at vi spænder vidt musikalsk, men eller kører vores eget løb fortæller Bodil Bach fra Vildmosekoncerter. Men ved at gå sammen kan vi nå ud til langt flere mennesker med vores arrangementer.
Det er et spændende samarbejde i sognet fortæller Lise Overgaard Therkildsen, der er præst i Dokkedal kirke. Hun bliver bakket op af Anne Nordtorp Kann fra Frokost-Jazz, der pointerer, at alle arrangementerne har lokal opbakning i form af frivillige hjælpere og medarrangører.

Opera i Dokkedal Kirke
Skovkirken i Dokkedal arbejder målrettet på at etablere sig som kulturkirke; et mødested for byen, hvor der ud over gudstjenester også arrangeres udstillinger og koncerter. Der var derfor ingen tvivl om, at Dokkedal Kirke skulle være en del af Dokkedal Dagene. Dokkedal Kirke skyder fredag den 2. august dagene i gang med Opera i Kirken. Dokkedal Kirkes tidligere kirkesanger Margrethe Smedegard er uddannet operasanger, og vender tilbage til kirken for sammen med en anden operasanger Thomas Rewes at synge duetter på tværs af den smukke kirke. Med sig har de et andet bysbarn, Peter Emil Ryom, der i dagens anledning fungerer som pianist. Til dagligt er Peter Emil Ryom organist, og man kan få en smagsprøve på hans kunnen søndag den 4. august, hvor han giver orgelkoncert efter gudstjenesten.

Frokost Jazz i Mulbjergene
Det er tredje år, at der arrangeres Frokost-Jazz på toppen af Mulbjergene. Arrangementet var en succes fra starten faktisk så succesfuldt, at jazz-bandene er begyndt at henvende sig selv, for at få lov til at spille på toppen af Mulbjergene med udsigt til Kattegat. Årets musikalske oplevelse er All-time Jazz Band, med trommeslager Jørgen Mulbjerg, der mente, at det var forudbestemt, at han med det efternavn skulle spille på Dokkedals Mulbjerge. All-time Jazz Band spiller musik fra jazzens hjemby New Orleans, så der er lagt op til en fest lørdag den 3. august.

Vildmosekoncerter præsenterer barokmusik
Vildmosekoncerter har skabt sig et ry for at bringe klassiske musikoplevelser til Vildmosen. 2013 har allerede budt på koncerter med Trio Brio, Esbjerg Ensemble og Anna Gourari, og efteråret bringer en koncert med den klassiske musiks nye talenter, samt Den Danske Strygerkvartet. Men den 4. august står der barok musik på programmet. Trio Corelli bringer, med violin, ærkelut og orgel, barokkens bombastiske musik til live med værker af George Friedrich Händel, Johann Mattheson og selvfølgelig Arcangelo Corelli.

Klar til 2014
Både hos Anne Nordtorp Kann, der arrangerer frokost-jazz, og hos Bodil Bach fra Vildmosekoncerter er næste års program på plads og de musikalske indslag booket. Dokkedal Dagene er kommet for at blive, og der er plads til udvidelse fortæller Anne Nordtorp Kann, der allerede er i kontakt med arrangører i Hou, Hals og Øster Hurup. Kysten er lang og der er masser af musikgenre, der endnu ikke er repræsenteret men hjertet bag Musik langs Kysten, det vil altid banke i Dokkedal.