Drømmer du om en karriere blandt blå blink? Kom til åbent hus på Politiskolen i Vejle

27. april 2024
Drømmer du om en karriere blandt blå blink? Kom til åbent hus på Politiskolen i Vejle

Alle er velkomne lørdag den 4. maj fra kl. 10.00-14.00 på Soldalen 8, 7100 Vejle. Dagen kommer til at summe af aktiviteter for både store og små, der har lyst til at blive klogere på politiets arbejde, og som måske går med en lille drøm om at trække i den blå skjorte en dag.

Foruden undervisere og politistuderende kan man møde politikadetter og politibetjente, blandt andet fra Livvagts- og Aktionsstyrken, og få indblik i, hvor mange karrieremuligheder der i virkeligheden findes. Kollegerne giver opvisninger, fortæller om deres opgaver og er klar til at svare på spørgsmål.

Politiarbejde til lands, til vands og i luften
Som noget nyt kan gæsterne ikke alene se nærmere på droner, politibiler, tungvogne og motorcykler, men også en patruljebåd. Man kan møde politiheste og hunde, høre om politiarbejdet ved den grønne grænse, og hvis man har lyst, kan man også hilse på færdselsbetjenten Vlado.

Øvelsesby og studie- og træningsvejledning
På Politiskolen lægger en specialopført øvelsesby undervisningsrammer til praktiske øvelser og situationsspil. I øvelsesbyen kan man fx besøge den indendørs skydebane, bodegaen og skydesimulatoren.

Man kan også se, hvordan træningen i magtanvendelse og konflikthåndtering foregår.

Endelig står studie- og træningsvejledere klar til at vejlede interesserede gæster om, hvordan man kommer i gang med uddannelserne til politikadet og politibetjent.

Har man mod på at få sved på panden, kan man prøve kræfter med dele af den fysiske optagelsesprøve, der indgår i Politiskolens optagelsesforløb.

Legeområde og forplejning
Børn er meget velkomne og kan blandt andet boltre sig i et legeområde, som de studerende på Politiskolen har indrettet i gymnastiksalen i dagens anledning.

Det er muligt at købe mad og drikkevarer i Politiskolens kantine.

Film og fotos
Vær opmærksom på, at Politiskolen under arrangementet filmer og fotograferer til brug for intern og ekstern kommunikation. Kontakt venligst fotograferne, hvis du ikke ønsker at optræde på fotos eller film.

Den 25. maj holder Politiskolen åbent hus i Brøndby
Man har også chancen for at komme til åbent hus i Brøndby, hvor Politiskolen slår dørene op på Brøndbyøster Boulevard 30, 2605 Brøndby, den 25. maj 2024.

Tilmelding
Man tilmelder sig ved at sende en e-mail med sit fulde navn og datoen for arrangementet til arrangementer@politi.dk. Man kan sagtens tilmelde flere deltagere, når blot man skriver deres fulde navne i sin e-mail.