Efterårsferie i Lille Vildmose

8. oktober 2013
Efterårsferie i Lille Vildmose

.
Pressemeddelelse:

På Lille Vildmosecentret er efterårsferien højtid, der er masser af aktiviteter hver dag

Tørvetoget triller hver dag, fortæller Lille Vildmosecentrets formidlingsleder Jakob Konnerup. Vi triller forbi vores vildsvin som også bliver fodret hver dag. De er som regel fremme sidste på formiddagen og igen først på eftermiddagen. Inden vi når den udtørrede Birkesø med toget kører vi forbi de vilde okser, som hjælper med at pleje mosens natur, fortæller han.
Men ud over de daglige aktiviteter har vi også flere større temadage i ferien med mange sjove aktiviteter.
Onsdag er schweisshunden på arbejde i mosen. Vi får besøg af en Schweisshund, der er specialtrænet til at finde påkørt og anskudt vildt. Bare kom og se hvordan hunden arbejder, og vær med til at finde et påkørt krondyr i parken. Hvis vi finder krondyret bliver det flået og vi laves smagsprøver fra grillen.
Har man lyst til en guidet tur i mose tilbyder vi også det. Om onsdagen kan man følge med guiden i egne biler rundt i Lille Vildmose, Danmarks største fredede område. I Portlandmosen fortælles om højmosens specielle planter, hvoraf flere kan bruges til bjesk. På Hegnsvej kigger vi på fugle, og ser måske kongeørnen svæve over sine jagtmarker.
Og til slut i ferien laver vi sjove aktiviteter med grøntsager. Bare kig forbi og vær med til at lave irsk stuvning over bål med masser af kartofler og årstidens grøntsager, opfordre Jakob Konnerup til slut. Der vil også være mulighed for at udskære et venligt eller uhyggeligt græskarhoved til Halloween.