Efterskolen mere aktuel end nogensinde

26. september 2013
Efterskolen mere aktuel end nogensinde

.
Af Forstander Jens Brix Grønhøj, Himmerlandscentrets Idrætsefterskole:

Dansk Industri, Dansk Metal og KL har i den seneste tid raslet med sablerne og argumenteret for at 10 kl. kun bør være for de unge, der har det svært.
Det fjerner ikke det faktum, at et efterskoleår giver større faglighed og skaber modne ansvarlige unge mennesker, der bliver dygtige til at begå sig i sociale sammenhænge. Undersøgelser har vist, at et efterskoleophold giver større afklaring, bedre baggrund for at vælge den rette og ungdomsuddannelse og dermed et mindre fravalg.
Søndag d. 29. september fra kl. 13-17 er det efterskolernes dag. Landets efterskoler slår dørene op for interesserede og måske kommende elever. I Himmerland er der en mangfoldighed af efterskoler, der tilsammen kan tilgodese næsten alle behov og interesser.
En af dem er Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev. Skolen har plads til 129 elever og fælles for eleverne på skolen er, at de brænder for boldspil, gymnastik eller andre former for idræt. Evt interesserede vil få tilbudt et kort informationsmøde af forstander Jens Grønhøj, en rundvisning af et par af skolens elever og en samtale med en af skolens lærere.
Alle er velkomne!