Fald, glasskår og solstik: Sådan undgår du karnevalsskaderne

24. maj 2024
Fald, glasskår og solstik: Sådan undgår du karnevalsskaderne

Hvert år opleves der mange skader for deltagerne til karneval i Aalborg.

Hvilke skader er mest almindelige, og hvordan undgår du dem? Her er de bedste råd fra en erfaren oversygeplejerske, der har behandlet rigtig mange karnevalsskader gennem tiden.

Her er de typiske skader

Ledende oversygeplejerske fra Akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, Nini Bundgaard Ringgren har efterhånden erfaring med de fleste typer af uheld, som karnevalsdeltagere kan komme ud for den 25. maj. Her deltager tusindvis af karnevalsgæster i optoget og i Kildeparken.

Den ledende oversygeplejerske har identificeret fem almindelige skader og giver her råd til, hvordan du kan beskytte dig selv.

Sår på fødderne fra glasskår

Knuste flasker og glasskår er en uundgåelig del af karnevalet. Undgå bare tæer eller klipklapper vælg i stedet gode sko med en tyk sål, da glasskår nemt kan trænge igennem en tynd sål.

Overdreven alkoholindtagelse

Drik med måde og drik vand regelmæssigt. Det er også klogt at have kontaktoplysninger til pårørende let tilgængelige, da skadestuen ofte bruger meget tid på at finde familie eller venner, der kan tage sig af stærkt berusede personer.

Fald fra højder

Undgå at klatre op på karnevalsvogne eller på skuldrene af andre. Balancen er usikker både for den, der klatrer, og den, der støtter. Fald kan føre til alvorlige hovedskader.

Solstik og dehydrering

Kombinationen af alkohol og varmt vejr øger risikoen for dehydrering. Drik rigeligt med vand, brug solcreme, og bær en hat for at beskytte dig mod solen.

Vabler

En hel dags gåtur kræver godt fodtøj. Undgå nye eller ukomfortable sko, og medbring eventuelt vabelplastre. Mange efterspørger vabelplastre i skadestuen, men dette skal deltagerne selv sørge for at have med.