Først røg Danish Air Show – nu ryger også Flyvende Fremtid

1. maj 2024
Først røg Danish Air Show – nu ryger også Flyvende Fremtid

Udskydelsen af Danish Air Show betyder også, at det tilknyttede uddannelses- og jobevent den 8. juni aflyses.

For at kunne prioritere den operative opgaveløsning har forsvaret besluttet at udsætte Danish Air Show til 2025. Det får også den konsekvens, at Nordjyllands største uddannelses- og jobevent, Flyvende Fremtid den 8. juni nu bliver aflyst. Major Morten Valentin Jensen, der er presseofficer ved Air Transport Wing på Flyvestation Aalborg, udtaler:

“Vi er ærgerlige over, at vi har set os nødsaget til at udskyde Danish Air Show, og dermed også rykke fundamentet væk under Flyvende Fremtid. Det ændrer dog ikke på, at vi i tæt samarbejde med Aalborg Kommune på kort tid har udviklet et relevant event, hvor kommune, virksomheder og uddannelsesinstitutioner har et fælles fokus på fremtidens arbejdskraft og arbejdsmarked.”

Det er Aalborg Kommune, der i samarbejde med Air Transport Wing står som arrangører af Flyvende Fremtid. Ifølge skolechef Mads Rune Jørgensen vælger kommunen i første omgang at aflyse arrangementet den 8. juni.

“Vi er selvfølgelig også ærgerlige, men har stor respekt for den beslutning, som forsvaret har været nødt til at træffe. Samtidig må vi erkende, at det ikke er muligt at gennemføre arrangementet. Derfor aflyser vi i første omgang. Så vil vi bruge den nærmeste tid til at afklare, om vi skal forsøge igen i 2025.”, forklarer Mads Rune Jørgensen

Ideen var at lade flyvestationen og træningsopvisningen ved Danish Airshow danne rammen om et anderledes arrangement, hvor alle, såvel ledige, beskæftigede, studerende på videregående uddannelser og elever på ungdomsuddannelser og i grundskolen fra 7. klasse, kunne få nye ideer til uddannelse og karriere.

Opbakningen til arrangementet har ifølge Job- og Uddannelseschef Jesper Dahlgaard ikke manglet. I alt 100 virksomheder og uddannelsesinstitutioner fra hele Nordjylland havde meldt sig klar til at præsentere sig selv. Samtidig stod folkeskoler, uddannelsesinstitutioner og en lang række kommuner klar til at formidle invitationer til målgruppen for arrangementet.

“Vi har mødt en utrolig velvilje fra erhvervslivet og uddannelsesstederne. Vi går nu i gang med at ringe rundt til hver enkelt udstiller. Vi er selvfølgelig skuffede over, at vi må aflyse, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige en stor tak til alle, der har bakket op om arrangementet”, udtaler job- og uddannelseschef Jesper Dahlgaard.