Ford Mondeo for andet år i træk kåret til Årets Firmabil i Danmark

7. november 2015
Ford Mondeo for andet år i træk kåret til Årets Firmabil i Danmark

En komplet vinder

.
Morgenavisen Jyllands-Posten og Business Danmark har de sidste 10 år kåret firmabilisternes favorit, BusinessBilen, og trods nye konkurrenter kan Ford Mondeo for andet år i træk sikre sig titlen som årets firmabil i Danmark 2016 i kraft af sine mange talenter
Firmabilister er notorisk kendt for at være hårde dommere, når det kommer til en bils evner som arbejdsredskab og familiebil. Mange firmabilister tilbringer meget af arbejdstiden bag rattet, og det kræver en bil, der ikke falder i gennem på noget punkt. For 10. år i træk har sælgernes fagforening, Business Danmark, og Morgenavisen Jyllands-Posten kåret årets firmabil, BusinessBilen, og titlen går for andet år i træk til den populære Ford Mondeo.

Over to dage med intensivt testarbejde og vurdering af blandt andet komfort, sikkerhed og køreegenskaber kårer otte medlemmer af Business Danmark, alle professionelle bilister som kører mange tusinde kilometer hvert år, og to motorjournalister fra Jyllands-Posten favoritten, den mest komplette og kompetente firmabil.

Juryen udnævner en specifik modelvariant til den bedste firmabil, og vinderbilen er den økonomiske og stærke Ford Mondeo stationcar 2,0 TDCi 180 Titanium PowerShift, der løber med titlen som BusinessBilen 2016. Juryen lagde især vægt på Mondeos høje komfortniveau, fine køreegenskaber samt masser af plads og udstyr til prisen. Det er en komplet helhedsløsning for businessfolket. Du får hele pakken med plads, komfort og en fornuftig beskatningspris, siger Lars Bundgård, der er formand for Trafikpolitisk Udvalg i Business Danmark.

Meget konkurrencedygtige beskatningspriser
I et felt med meget stærke konkurrenter fremstår Ford Mondeo ikke blot som en komplet bil, men også som en firmabil, der fås til en lav beskatning. Mondeo fås til en beskatningspris så lav som 295.519 kr., og den veludstyrede og stærke vinderudgave, 2,0 TDCi 180 Titanium PowerShift med 180 hk og automatgear har en beskatningspris på 394.745 kr., som er en hel del mindre end direkte sammenlignelige konkurrenter.
Feltet bestod af i alt ti nyheder blandt andet de seneste udgaver af BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-Klasse, Mazda 6 med flere. At Mondeo tog sejren for andet år i træk, må siges at være noget af en præstation. Ford Mondeo byder på komfort- og sikkerhedsudstyr, der kan tilfredsstille selv den mest krævende firmabilist. Dynamiske LED-forlygter med fantastisk lysudbytte, Business-pakken med SYNC 2 med 8 touchscreen og avanceret talestyring, prisvindende og innovative seleairbags til bagsædepassagererne. Som firmabil fås Ford Mondeo i mange forskellige varianter med benzin- eller dieselmotor med mellem 115 og 180 hk, som hatchback eller stationcar og i de to udstyrsvarianter Trend og Titanium.
BusinessBilen 2016 Ford Mondeo stationcar 2,0 TDCi 180 Titanium PowerShift kører hele 20,4 km/l i gennemsnit og udleder blot 128 gram CO2 per kilometer.
Palle Sund, sund2802@gmail.com.kilde. ford.dk