Foreløbig status på karneval: Forløber fredeligt

25. maj 2024
Foreløbig status på karneval: Forløber fredeligt

Der er godt drev i alle tre optog, som i øjeblikkeligt bugter sig gennem det centrale Aalborg og ned af Vesterbro med retning mod Kildeparken, hvor festlighederne fortsætter resten af dagen og aftenen.

Nordjyllands Politis operative indsats, der er markant til stede i hele Aalborg, melder om en helt overvejende festlig og glad stemning blandt karnevalister og tilskuere.

Vi har i øjeblikket i politiet ganske få sager registreret, konstaterer lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup, der naturligvis glæder sig over den glade stemning; han tilføjer dog:

Vi ved også, at det situationsbillede kan ændre sig i takt med, at folk bliver mere og mere berusede. Derfor står vores patruljer klar til gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

Kun en enkelt person, en yngre mand, er blevet anholdt for overtrædelse ordensbekendtgørelsen, ligesom der har været enkelte tilfælde af meldinger om kortvarige slagsmål eller lignende.

Disse uoverensstemmelser har dog hurtigt være opløst, og der var helt ro på situationen, når vores patruljer nåede frem.

Ros til festdeltagere
Vicepolitiinspektøren opfordrer generelt til, at man følger politiets anvisninger på gaden og i Aalborg.

Men jeg vil gerne, understreger han,rose alle deltagerne for en rigtig god og festlig opførsel. Vores patruljer på gaden melder i øjeblikket tilbage til os, at der en rigtig god stemning i hele Aalborg.

Kontakt politiet
Får man brug for politiets bistand, så kan man rette henvendelse til betjentene på gaden især dialogbetjentene i de gule refleksveste er meget synlige ligesom man også er velkommen til kontakte politiet på telefon 112, hvis det er akut, og på telefon 114, hvis det man har brug for at anmelde noget.

Helikopteren er ligeledes trukket ud af indsatsen, men den er på standby, og den vil kunne blive genindsat med kort varsel, såfremt det bliver nødvendigt. Droneindsatsen fortsætter.

Den bidrager til, at vi får og fastholder et godt overblik over situationen, siger Kenneth Ginnerup.

Trafikken kan påvirkes
Trafikken vil naturligvis fortsat være forstyrret i det centrale Aalborg på grund af festlighederne, og vi opfordrer til, at man tager afsted i god tid, hvis man har gøremål i Aalborg, og at man i øvrigt væbner sig med tålmodighed.

Vi forventer dog, at også trafikken relativt hurtigt vil kunne normaliseres nogenlunde, når optogene er ved at være slut, og festlighederne centreres omkring Kildeparken, lyder vurderingen fra vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup.

Limfjordsbroen er her omkring kl. 12.20 blevet genåbnet for trafik.

Få tilskadekomster
Fra den fremskudte skadestue, som Region Nordjylland har ansvaret for, lyder meldingen også om, indtil nu, relativt få lettere tilskadekomster.

Otte har været behandlet på den fremskudte skadestue, mens der har været 5 opkald ude i Aalborg, hvoraf 3 blev løst af regionens førstehjælpere, der hurtigt kom frem tilstede, mens en blev løst med ambulance med udrykning og en blev løst af ambulancen uden udrykning.

Det er glædeligt med få og kun lettere tilskadekomster, men vi ved dog, at antallet af skader vil stige i løbet af dagen, siger AMK-vagtcentralchef, Jan Lindberg.

Husk, at de gode råd gælder stadig:

Drik masser af vand, husk dine venner, pas godt på dine ting og opstår der kontroverser, så tag meget gerne fat i en af vores dialogbetjente, som er iklædt de gule refleksveste men det er også en god ide bare at gå væk fra situationen.

Har du brug for at komme i kontakt med politiet, kan du henvende dig ved ringe på 114, ligesom vi er markant til stede i området omkring Kildeparken.

Hittegods
Finder du tabte mobiltelefoner, tegnebøger eller andre ting eller har duselv mistet noget kan du henvende dig på politigården i Jyllandsgade i Aalborg.

Ekspeditionen er åben i dag frem til kl. 23.00 og i morgen fra kl. 07.00 til kl. 23.00.

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}