Fregatten Jylland til Aalborg

27. september 2013
Fregatten Jylland til Aalborg

.
Pressemeddelelse!

Fregatten Jylland er spækket med gode melodier

Musicalen skildrer virkelige og fiktive personer i et ægte stykke Danmarkshistorie: Slaget ved Helgoland i 1864, hvor det gamle krigsskib, Fregatten Jylland, spillede en afgørende rolle, da det vandt en hård ildkamp mod den preussiske fregat, Schwarzenberg, og sikrede Danmarks sejr.

Bag forestillingen står et nyt dansk teaterselskab, Dansk Musik Teater, anført af komponisten Kim Sørensen, der også var manden bag Lyset over Skagen.

Fregatten Jylland er også beretningen om det unge par, søløjtnanten Hans Christian og hans pige, Anine, der venter på sin kæreste i kvistlejligheden i København, mens slaget står ved Helgoland. I stævnen står Stig Rossen, Ole Thestrup og Pernille Schrøder sammen med et stort ensemble bestående af 30 medvirkende med et orkester ledsagelse.

Manuskriptet er skrevet af forfatteren Thomas Høg, der sammen med komponisten Kim Sørensen har skabt musicalsucceser som Atlantis, Peter Sabroe, Den Blå Karrusel, Egtved Pigen samt Lyset over Skagen. Desuden er også Anders Barfoed komponist på forestillingen.

MEDVIRKENDE:
Stig Rossen (Kaptajn Holm)
Pernille Schrøder (Torvekonen Gudrun)
Ole Thestrup (Skibskokken Thomasen)
Katrine Falkenberg (Anine)
Thomas Høj (Hans Christian)
Martin Loft (Ministeren)