Gadefodbold ændres til sexkamp

13. juni 2013
Gadefodbold ændres til sexkamp

.
Gudumholm er ved at varme op til årets byfest, når Gudumholm IF holder idrætsuge over 9 dage fra 5. juli til 13. juli. Og GIF er lige nu ved at få de sidste aftaler på plads til det store flotte program.

Men allerede nu ligger det fast at den traditionelle gadefodbold justeres, så det i år er 6-kamp. Holdene er fortsat udklædte og de går i optog fra kirken til stadion, men i stedet for fodbold skal der i år dystes i 6 forskellige discipliner, hvor alle kan deltage uden at have nogle særlige evner med en fodbold.

Interessen for at spille fodbold på gadeholdene har været aftagende de senere år og sidste år var kun 5 hold tilmeldt. Flere deltagere har givet udtryk for at det hos udvalgte spillere var for alvorligt og voldsomt og det fik mange til at undlade at spille.

– Vi har lyttet efter de mange forslag og i år håber vi på, at det bliver rigtig sjovt og at deltagerne på gadeholdene får en sjov og hyggelig eftermiddag, når der på en venskabelig måde skal dystes i de forskellige discipliner, siger GIF’s formand, Peer Kristensen.

Aktivitetsudvalget i GIF har endnu ikke løftet sløret for de 6 discipliner. Det sker først på dagen. Men rygterne i byen taler om tovtrækning, ølkassestabling, støvlekast og lignende øvelser, som tidligere var med i Kro og Bodega Cup, men det er ikke bekræftet.

– Men vi vil ikke afsløre noget før på selve dagen. Vi vil jo ikke risikere, at der er hold, som “smugtræner”, siger formanden med et glimt i øjet. Men vi gør alt for at det bliver rigtig sjovt og vi håber at vi igen bliver 8-10 gadehold, herunder også at “udkants-Gudumholm” vil samle et hold eller to. 6-kamp er en fantastisk måde at lære naboen og tilflyttere lidt bedre at kende, slutter Peer Kristensen.

Der er som sædvanlig præmie til det hold, som er klædt ud bedst og så overvejer GIF om den samlede vinder skal få den ærefulde fornøjelse at man kan bestemme én af disciplinerne til 2014.

Billeder: Gadefodbolden i Gudumholm ændres til 6kamp, men der er fortsat optog fra kirken og holdene klædes ud. Sidste år gæstede ABBA og Smølferne idrætsugen