Gør ejerskifte nemt og sikkert med en app

10. juni 2024
Gør ejerskifte nemt og sikkert med en app
Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer Grafik: Motorstyrelsen

Motorstyrelsens app Ejerskifte gør det nemt og hurtigt at skifte ejer på sit køretøj i forbindelse med køb og salg mellem private. Hvis du for eksempel køber en brugt bil af din nabo eller via en brugtbilsportal, kan ejerskiftet nu registreres med det samme gennem appen.

Siden lanceringen har appen oplevet stigende popularitet blandt brugerne. I 2. halvår af 2023 blev 32 pct. af alle ejerskifter foretaget gennem appen, hvilket er fire gange så mange som i 1. halvår 2021, hvor appen blev lanceret.

Underdirektør Claus Holm udtaler: ”Det skal være nemt og sikkert at handle mellem private. Derfor er vi glade for, at flere og flere bruger vores app. Den er et enkelt redskab til at registrere ejerskiftet med det samme.”

Vigtigheden af rettidig ejerskifte

Det er essentielt at få gennemført ejerskiftet inden for fristen. Køber har ansvaret for at gennemføre ejerskiftet inden for fire hverdage. Hvis fristen ikke overholdes, risikerer køber at få inddraget nummerpladerne, og sælger skal fortsat betale afgifter og ansvarsforsikringer på bilen, indtil køretøjet er omregistreret.

”Det er vigtigt både for køber og sælger, at ejerskiftet sker inden for fristen på de fire dage. Motorstyrelsen står altid klar med vejledning, hvis bilejere er i tvivl om reglerne,” siger Claus Holm.

Fordelene ved Ejerskifte-appen

Ejerskifte-appen tilbyder en række fordele:

  • Hurtighed: Ejerskiftet kan registreres øjeblikkeligt, hvilket sparer tid for både køber og sælger.
  • Sikkerhed: Appen sikrer, at alle nødvendige oplysninger bliver registreret korrekt.
  • Bekvemmelighed: Appen er tilgængelig på smartphones, hvilket gør det nemt at foretage ejerskiftet, uanset hvor du er.

For mere information om hvordan du bruger Ejerskifte-appen og vigtigheden af at overholde fristerne, kan du læse mere på Motorstyrelsens hjemmeside: Stigende interesse for at lave ejerskifte i app.