Helenas brevkasse

29. september 2013
Helenas brevkasse

.
Ugens brevkassespørgsmål, tilsendt os fra Helena Dylmer, Hadsund Helse:

Hej Helena
Hvordan er det bedst at forberede sig på, at vinteren er lige om hjørnet, jeg er allerede begyndt at føle mig træt og uoplagt og der er mange på mit arbejde der allerede er forkølede, håber på et snarligt svar, så jeg kan komme i gang og blive frisk igen.
Hilsen fra Erik

Hej Erik
Der er mange der føler det som dig med træthed, det er ved at være en af de store belastninger i dagens samfund. Kroppen får ikke den ro og hvile den skal have og resultatet af det udmønter sig i, at kroppen producerer alt for mange stresshormoner. Kombinationen af træthed, stresshormoner er således med til, at fremme oversyring, hvilket igen giver diverse organbelastninger i lever, nyrer, tarm og bindevæv, samt søvnproblemer hos mange. Mere end hver 4 kan opleve længere perioder med søvnproblemer.
Syre-basebalancen er vigtig for kroppen, idet en oversyret krop altid vil være i en stresstilstand, hvoraf følger immunsvækkelse og træthed. Kroppen forsøger at opretholde en normal syre- basebalance og tilbageholder så væske som fylder i bindevævet og er med til at belaste og udmatte kroppens organer.
Oversyring i kroppen er i øvrigt også medvirkende til at give en øget smerteopfattelse i kroppen, idet receptorer på nerveenderne ved en pH på 7 og derunder vil åbne sig og tillade natrium (salt) at komme ind i nervebanerne, hvorved der startes en smertekaskade via centralnervesystemet i hele kroppen. Det er derfor meget vigtigt, at sørge for en god og sund syre-basebalance og bl.a. få godt med grønt og frugt. Der kan tages et basedannende kosttilskud bestående af mineraler, hvor Basica er en af de bedst dokumenterede.
Træthed, manglende koncentration, humørsvingninger, luft i maven med mere, er med til at sænke vores livskvalitet, derfor er det vigtigt, at sørge for der er balance i kroppen.
Nu skriver du ikke om du tager nogen form for kosttilskud, men her vil jeg klart anbefale en god vitamin og mineraltablet samt ekstra C-vitamin. Er der optræk til forkølelse/influenza er det en god ide at tage hhv. Traumeel og Engystol der er et homøopatisk middel med god virkning.
Jeg ønsker dig et godt efterår og vinter

Kærlig efterårshilsen fra Helena