Helenas brevkasse

16. august 2013
Helenas brevkasse

.
Brevkassens spørgsmål besvares af Helena Dylmer, Klinikken, Butikscenter Hadsund:

Hej Helena
Du skrev om Rød Elmebark i forbindelse med dårlig mave for et stykke tid siden og i den forbindelse bemærkede jeg, at du skrev det er effektivt ved irriterede slimhinder vil du fortælle lidt mere om det kosttilskud.
Venlig hilsen fra Anne

Hej Anne
Rød Elmebark (Ulmus Rubra) er inderbarken fra den røde elm der er et stort løvfældende træ, det vokser i Canada og USA og det er indianerne der oprindelig har gjort brug af rød elmebark både som næringsmiddel men også som medikament. Inderbarken indeholder polysacharider, dette bevirker at når de kommer i forbindelse med vand bliver det til en glat og fedtet substans, såkaldte slimstoffer. Når disse slimstoffer kommer i direkte kontakt med betændte overflader, er de med til at lindre irritationen og lægger et lag over det irriterede område og er med til at beskytte mod beskadigelse og udtrækker endvidere giftstoffer.
Slimstofferne i rød elmebark er således med til at give lindring bl.a. tarmbetændelse, hæmorider, forstoppelse, sår på tolvfingertarmen, irritabel tyktarm, diarre, sur mave. Yderligere kan den også bruges ved lidelser i luftvejene samt ved betændelse i slimhinderne i urinvejene.

Man kan åbne kapslen og røre indholdet ud i lidt vand, så kan den bruges til behandling af sår, brandsår, eksem og forkølelsessår. Den er god til at fjerne slim fra kroppen og kan bruges ved infektioner og febersygdomme. Rød elmebark er lindrende, blødgørende, forebyggende afførende, sårhelende, slimløsende, sveddrivende

Indianerne har tilberedt rød elmebark som en grød når der har været mangel på mad, og den bliver også brugt som føde for svækkede patienter og som næring til små børn.
Der er ikke konstateret negative bivirkninger ved brug af rød elmebark.

Kærlig sommerhilsen fra Helena