Hvad er dine ønsker for fremtiden?

29. september 2013
Hvad er dine ønsker for fremtiden?

.
www.Aalborg.dk fortæller:

Sådan spørger de på Rehabiliteringscenter Aalborg, hvor rådmand Tina French Nielsen mandag 30. september klipper snoren ved den officielle indvielse.

Med Rehabiliteringscentret tager Aalborg Kommune et vigtigt skridt i at skabe større sammenhæng i borgernes behandlingsforløb og deres faktiske hverdag. Centret åbnede 1. september, og den første kursist flyttede ind to uger senere. De første tilbagemeldinger er meget positive.

Centerleder Hanne Hostrup fortæller:
– Vi har haft en rigtig god opstart, ind. Kursisterne har hurtigt følt sig hjemme i lejlighederne – og de gør fremskridt med træningen dag for dag. Nogle har brug for at få forbedret de kognitive færdigheder – andre træning til selv igen at kunne tage et bad eller lave et varmt måltid mad.

En vigtig faktor er, at kursisterne bor på centret i deres egen fuldt møblerede to-værelses lejlighed med eget køkken og badeværelse. De får hurtigt en aktiv hverdag med kost og motion, som er tilpasset netop den genoptræning, de har behov for. Medarbejderne lægger stor vægt på en social og imødekommende atmosfære, hvor der også er plads til at trække sig tilbage i egen lejlighed.

Livskvalitet at kunne selv

Målet med et ophold på Rehabiliteringscenter Aalborg er, at gøre kursisten så selvhjulpen som mulig. Det handler med andre ord om træning før pleje. Rådmand Tina French Nielsen uddyber:
– Det øger livskvaliteten, at man i videst muligt omfang kan bestemme over sit eget liv og være uafhængig af andres hjælp. Og på centret tager vi udgangspunkt i den enkelte kursists liv og ønsker for fremtiden.

Kursisterne skal trænes til at genvinde færdigheder, så de kan klare sig selv i egen bolig. Sammen med medarbejderne lægger hver enkelt kursist en plan for at nå dette. Som Hanne Hostrup siger:
– Det er borgerne selv, der er ekspert i netop deres liv. Vi kan til gengæld tilbyde de rammer, som kan gøre dem uafhængige af andres hjælp, når de kommer hjem igen.

Den officielle åbning af centret finder sted mandag 30. september kl. 14.00 til 16.00 på Dokkedalvej 20, Mou, 9280 Storvorde.

Desuden er der åbent hus for alle interesserede torsdag 3. oktober kl. 13.00 til 15.00, hvor Ældre- og Handicapforvaltningens direktør, Jan Nielsen, viser rundt.

Læs mere på:
www.aalborgkommune.dk/livskvalitet

For yderligere oplysninger kontakt:
Rådmand Tina French Nielsen på 9931 5400 / tfn-byraad@aalborg.dk
Centerleder Hanne Hostrup på 9982 5400 / hanu-aeh@aalborg.dk

Fakta

Rehabiliteringscentret ligger i Mou. Der er i øjeblikket plads til syv kursister, som hver får deres egent lejlighed under opholdet. Dette udvides dog til 14 pladser i januar 2014.

Centeret henvender sig til de borgere, som efter et sygdomsforløb eller længerevarende sygehusophold har brug for rehabilitering døgnet rundt. Et typisk ophold strækker sig over 2-12 uger og er gratis for Aalborg Kommunes borgere.