Hvor mennesker mødtes og mødes/4

11. september 2013
Hvor mennesker mødtes og mødes/4

.
Af Arne Lybech

I serien af portrætter af tidligere og nuværende Aalborg restauranter er turen denne gang kommet til Café Frederiksberg i Vejgaard.

Siden år 1900 har Frederiksberg haft til huse på Hadsundvej i Vejgaard, bydelens foretrukne mødested. Den dag i dag fremstår den som en fuldt moderne lokal café, dog ikke café med cafe latte og andre kaffenavne. Her er det de mere kølige drikke, der serveres for en stor skare af stamgæster fra døren åbnes tidlig formiddag til lukketid ved midnatstid. Formiddagens publikum giver Frederiksberg sit helt eget liv med stille snak henover baren og ved bordene i det rustikke lokale. Et miljø der minder om det, der udspilles den resterende del af dagen med
et voksent publikum, Mange aftener dukker bydelens unge op og nyder atmosfæren her. Ønsker man at være sig selv med en avis i ro og mag, sørger dagens aviser for det kan lade sig gøre og gerne i selskab med en kop kaffe, om det ønskes.
Indehaveren, Claus Holm, der overtog “Frede” efter sine forældre har løbende udvidet sortimentet af gode øl, såvel danske som udenlandske og ikke mindst hans viden om gode whisky kommer gæsterne til gode. Dertil arrangeres der whiskysmagning. Senest er stedet beriget med loftets indretning til musikcafé med noget af det bedste fra den danske musikscene, ikke mindst inspireret af flere års Torsdagsblues. Selskabslokalet er også stadig et af tilbudene herfra.