.
Af Arne Lybech
Lige siden begyndelsen af 1920erne har navnet Duus spillet en betydelig rolle i det lokale forlystelsesliv, A. Duus & Co. Vinhandel var starten til det, vi i dag kender som Duus Vinkjælder, kendt og elsket af såvel lokale som turister. Stemningen i den snart 400 år gamle middelalderlige kælder i Jens Bangs Stenhus fra 1624 er unik, når gæsterne blander sig med hinanden under de hvælvede buer. Her symboliserer de gamle vintønder en svunden tid, I dag er det 3. generation af familien Kragh, der er indehaver og Peter Kragh har bestemt sig for at følge med tiden. Og dette gøres med et menukort der tilbyder andet end fortidens berømte postejer og ristede pølser med den herlige sennep. I dag kombinerer mange en bytur med lidt at spise og her lever køkkenet op til tidens krav. December måned er især på Duus præget af traditioner. De sidste dage inden højtiden mødes år efter år gamle skolekammerater og familier sætter hinanden stævne. Mange får sig en romtoddy, og så er der jo også Kanden,den med havskum, pernod, pilsner, porter og citronvand. Kælderens glimrende akustik indbyder til musik og det hænder at toner fra jazzen høres herfra ved specielle arrangementer.