Hvordan fungerer nu det med at sende fakturaer?

22. marts 2022
Hvordan fungerer nu det med at sende fakturaer?
Denne artikel er sponsoreret

lav faktura

Hvordan fungerer nu det med at sende fakturaer?

Det er ikke alle, der kan være lige gode til det med økonomi. Særligt ikke, hvis det ikke er noget, man har beskæftiget sig meget med. Og selvom du måske længe har haft ansvaret for en virksomhed, så er det ikke ensbetydende med, at du har styr på det hele. Så hvis du går og er lidt usikker på, hvordan du klarer det med fakturaer, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel kan du nemlig få lidt bedre styr på det.
Hvordan laver man en faktura?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du ved, hvordan du laver en faktura.

Hvis du ikke selv vil sidde og nørkle med udseendet, så efter en fakturaskabelon. Så sidder du nemlig ikke selv med de mere detaljeorienterede dele af opgaven. I stedet skal du bare sørge for, at det vigtigste er med.

Og hvad er det så, der skal være med i sådan en faktura? Det er selvfølgelig:

Din adresse
Modtagers adresse
Fakturanummer
Dato
Frist
Beskrivelse, antal og pris for det, du opkræver for
Beløb
Momssats
Og selvfølgelig kontonummer

Er du i tvivl om, hvad der skal med, så kan det være en hjælp at bruge et faktureringsprogram som Dinero. Så klarer programmet nemlig de mindre dele, så du slipper for besværet.

Hvornår skal du bruge en faktura?
Når du går ned og køber mælk hos købmanden, så får du selvfølgelig ikke en faktura. Hvornår er det så, du skal bruge dem, for det er jo ikke altid?
Det er blandt andet, når du skal have bevis for, at en transaktion har fundet sted. Det kan blandt andet bruges i forbindelse med skat. Derudover kan det også være en god sikring mod kunder, der ikke betaler.

En faktura kan være godt for begge parter, når man har behov for at have det sort på hvidt.